play

Stubb: Haavisto vastaehdokkaana ei vaikuta paljoa omaan kampanjaan – "On aina ollut tapana tehdä oma kampanja, ei vilkuilla sivuilla"

Alexander Stubb sai ensimmäisellä kierroksella 27,1 prosenttia äänistä.

Alexander Stubb sai ensimmäisellä kierroksella 27,1 prosenttia äänistä. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb arvioi, ettei hänen kampanjaansa vaikuta paljoa se, että toisella kierroksella vastaan tulee vihreiden tukema valitsijayhdistyksen ehdokas Pekka Haavisto.

–  On aina ollut tapana tehdä oma kampanja, ei vilkuilla sivuille. Olipa tullut vastaan ketä tahansa toisella kierroksella, tiedän että tulee olemaan rakentava, sivistynyt ja hyvä keskustelu vaikeista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä.

Stubb arvioi, että hänen ja Haaviston linjat ovat samantyyppisiä, ja hän uskoi, että toisella kierroksella käydään hyvää keskustelua.

–  Pekan kanssa tunnemme toisemme varmaan 20 vuoden takaa suunnilleen, olemme tehneet paljon rauhanvälitystä, varmaan linjat aika samantyyppisiä. Olen ihan varma siitä, että meillä tulee ihan hyvät keskustelut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kun äänistä oli laskettu lähes 99 prosenttia, Stubb oli etenemässä toiselle kierrokselle kärkiehdokkaana 27,1 prosentilla. Haaviston äänisaalis oli 25,7 prosenttia.

Stubb kertoi toivovansa, että toisella kierroksella ei nähdä enemmän haastamista ehdokkaiden välillä.

–  Mielestäni on jollain tavalla väärä mielikuva, että ihmiset haluaisivat nähdä jonkinnäköistä kovaa vastakkainasettelua tai toisen haastamista.

Stubb arvioi, että suomalaiset hakevat uuden aikakauden presidenttiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Voisin hyvin kuvitella, että suomalaiset hakevat uuden aikakauden presidenttiä ja tekevät aivan itsenäisesti päätöksen sen suhteen, kenellä on vahvin ulkopoliittinen kokemus tai kyky edustaa Suomea, kuka voi olla ylipäällikkö ja millaisessa arvomaailmassa haluaa presidentin toimivan. Se on jokaisen yksittäisen päätös.

Stubb sanoi vaali-illan aikana toistuvasti olevansa tyytyväinen ja kiitollinen. Stubb kuvaili esimerkiksi heti kello kahdeksan jälkeen, ettei hänellä ole aikaisemmin ollut "tällaista kiitollisuudentunnetta".

–  Jokainen ääni on helpotus, mutta se, että saadaan noin paljon ääniä tähän alkuun, tuntuu valtavan hyvältä, Stubb sanoi heti iltakahdeksan jälkeen.

–  Kampanja on ollut kaikin puolin hieno, mutta tällaista kiitollisuudentunnetta minulla kyllä koskaan aikaisemmin ei ole ollut.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Stubb jakeli kiitoksia myös kanssaehdokkaille rakentavasta kampanjoinnista.

–  Haluaisin nostaa esille sen, että tällä hetkellä liberaalia demokratiaa haastetaan vähän kaikkialla maailmassa, myös lännessä. Se, että me Suomessa kyetään näyttämään mallia, mikä on sivistynyt kampanja, millaisia ovat rakentavat keskustelut.

–  Meidän pitää olla tästä meidän demokratiastamme äärettömän ylpeitä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi