play

Sisäministeri Mari Rantanen viittasi vappupuheessaan Timo Vornaseen – Vornasen mielestä kyseessä oli "julkinen lynkkaus"

Ministeri Mari Rantanen sanoi puheessaan, että kaikilla on oikeus odottaa poliiseilta ja muilta turvallisuusviranomaisilta moitteetonta nuhteettomuutta ja käyttäytymistä.

Ministeri Mari Rantanen sanoi puheessaan, että kaikilla on oikeus odottaa poliiseilta ja muilta turvallisuusviranomaisilta moitteetonta nuhteettomuutta ja käyttäytymistä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Heli Laakkonen / STT

Sisäministeri Mari Rantanen (ps.) viittasi vappupuheessaan perussuomalaisten joensuulaisen kansanedustajan Timo Vornasen toimintaan.

– Viime päivinä on ollut havaittavissa sosiaalisessa ja perinteisessäkin mediassa, ettei perussuomalaisilla olisi enää oikeutta puhua sisäisestä turvallisuudesta. Kyllä on, Rantanen sanoi Helsingissä.

Rantasen mukaan puolueen linja ei ole muuttunut sisäisen turvallisuuden osalta. Muun muassa nuorisorikollisuudesta, katujengeistä, huumeista ja järjestäytyneestä rikollisuudesta on syytä olla äärimmäisen huolissaan, Rantanen sanoi.

– Eikä yksittäisen perussuomalaisen kansanedustajan ääliömäinen toiminta ole hävittänyt näitä ongelmia yhtään mihinkään.

Rantanen sanoi puheessaan, että kaikilla on oikeus odottaa poliiseilta ja muilta turvallisuusviranomaisilta moitteetonta nuhteettomuutta ja käyttäytymistä.

– Yksi kotoa saamani opetus on, että elä niin kuin opetat, Rantanen sanoi.

Rantasen mukaan puolue haluaa palauttaa maahan rotia ja järjestystä ja tämä pätee edelleen.

Rantasen mukaan on valtava urakka säästää hallitusneuvotteluissa sovitut kuusi miljardia ja lisäksi kehysriihessä sovitut kolme miljardia. Hänen mukaansa oppositio huutaa toistuvasti, että hallitus sopeuttaa ja leikkaa väärin. Rantasen mukaan mikään puolue ei ole esittänyt, kuinka se saisi kasaan samanlaisen summan.

– On vain tyhjänä kolisevia tynnyreitä.

Rantanen sanoi, että kesäkuun EU-vaalit ovat liioittelematta tärkeimmät sukupolveen.

– Se, millaisia lakeja turvapaikkapolitiikan osalta säädetään, tulee EU:sta. Se, millä tavalla rajojamme turvataan, tulee EU:sta, Rantanen sanoi.

Timo Vornanen kommentoi Mari Rantasen puhetta Facebookissa. Hänen mukaansa Rantanen liittyi tuomarien jonon jatkoksi.

Vornanen sanoo, että asiassa puuttuu esitutkinta ja tuomioistuimen linjaus.

– Olisiko kohtuullista, että asiassa suoritetaan puolueeton esitutkinta ja se käsitellään tuomioistuimessa ennen tällaista julkista lynkkausta, Vornanen kysyy päivityksessään.

Turun yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Veli-Pekka Viljanen arvioi STT:lle tiistaina, että Vornasen asiassa tuskin saadaan oikeuden ratkaisua ennen loppuvuotta.

– Tässä on vielä edessä esitutkintaprosessi, syyteharkinta ja tuomioistuinkäsittely eli ei puhuta ihan lyhyestä ajasta, ei varsinkaan, jos tässä mennään muutoksenhakumenettelyihin, Viljanen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi