play

Opetusministeri Anders Adlercreutz: Hallitus puuttuu puhelinten käyttöön kouluissa

Opetusministeriksi siirtynyt Anders Adlercreutz (r.) kertoi perjantaina ministerivaihdosten jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että opettajille halutaan tarjota lisää työkaluja oppimiseen keskittymisen tueksi.

Opetusministeriksi siirtynyt Anders Adlercreutz (r.) kertoi perjantaina ministerivaihdosten jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, että opettajille halutaan tarjota lisää työkaluja oppimiseen keskittymisen tueksi. Kuva: Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Tuore opetusministeri Anders Adlercreutz (r.) sanoo, että hallitus aikoo rajoittaa älypuhelinten käyttöä kouluissa. Tarkoituksena on tarjota opettajille lisää työkaluja siihen, että kouluissa pystytään paremmin keskittymään oppimiseen.

–  Tällä tulevalla esityksellä pyritään esimerkiksi siihen, että opettajat voisivat ennakoivasti järjestää tilanteen niin, että ne (puhelimet) eivät kulkeudu luokkahuoneisiin.

Adlercreutz kertoi asiasta perjantaina tiedotustilaisuudessa, joka pidettiin hallituksen ministerivaihdosten jälkeen. Joakim Strand (r.) nimitettiin uudeksi eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi. Aiemmin tätä salkkua kantanut Adlercreutz siirtyi opetusministeriksi.

Presidentti vapautti pyynnöstä aiemman opetusministerin Anna-Maja Henriksson (r.) ministerin tehtävästä. Henriksson valittiin EU-parlamenttiin kesäkuun vaaleissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Adlercreutz valittiin kesäkuussa myös RKP:n uudeksi puheenjohtajaksi tehtävästä luopuneen Henrikssonin tilalle.

Adlercreutzin mukaan kouluissa rakennetaan ihmisten henkistä hyvinvointia –  ja pitkällä aikavälillä myös taloudellista. Suomen koulujen vahvuus ovat osaavat ja hyvin koulutetut opettajat.

Keskeinen haaste liittyy Adlercreutzin mukaan siihen, että lasten ja nuorten lukeminen ei ole toivotulla tasolla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Lukeminen on kuitenkin kaiken oppimisen perusta. Lukemisen kautta muodostetaan omaa maailmankuvaa ja sillä mahdollistetaan uuden oppiminen, hän sanoi.

Toiseksi haasteeksi Adlercreutz mainitsi koulujen sisäisen ja välisen eriytymisen. Huolena on, miksi pojat eivät viihdy ja pärjää kouluissa niin hyvin.

Helsingin Pride-viikon jälkeen hän halusi muistuttaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien lasten asemasta.

–  Erityisesti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat lapset kokevat huomattavasti enemmän häirintää kuin muut lapset. Tämäkin ongelma meidän on nähtävä ja siihen on tartuttava.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi noussut Strand kertoi, että aloitus osuu sopivasti ennen uuden EU-parlamentin ja komission aloittamista.

–  Suomen pääprioriteetit uudelle kaudelle ovat selkeät: Euroopan kokonaisturvallisuuden parantaminen, Euroopan kilpailukyvyn vahvistaminen sekä puhtaan siirtymän edistäminen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi