play

Poliisi tutkii Espoon siltaromahdusta – ketään tiettyä ei tässä vaiheessa epäillä

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Poliisi tutkii Espoon Tapiolan siltaromahdusta epäiltynä vaaran aiheuttamisena ja vammantuottamuksena. Rikoskomisario Jyrki Kallio Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Onnettomuuspaikalle meni poliisin kenttähenkilöstön lisäksi myös teknisen ja taktisen tutkinnan poliiseja.

Rikoskomisario Kallion mukaan poliisilla ei ole tällä hetkellä tiedossa ketään ihmistä, jota epäiltäisiin rikoksesta. Rikosnimikkeet voivat hänen mukaansa myös muuttua tutkinnan aikana.

Onnettomuuspaikalla olleita henkilöitä on määrä alkaa kuulla huomenna. Tuolloin poliisin esitutkinta käytännössä alkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pyritään saamaan vastaukset kysymykseen miksi ja mitä on tapahtunut. Katsomme, että nämä vastuukysymykset ja tapahtumien kulku on tärkeää selvittää, sanoi Kallio.

Osa kuultavista on alaikäisiä, Kallio totesi. Siksi heidän mukanaan ovat myös huoltajat.

Poliisi oli paikalla kymmenen minuuttia onnettomuuden jälkeen. Tilanteen alkuvaiheessa poliisin tehtävänä oli ennen kaikkea alueen eristäminen ja pelastustoimien turvaaminen.

–  Onneksi ei kenellekään tullut hengenvaarallisia vammoja, Kallio sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Onnettomuustutkintakeskus on ryhtynyt tutkimaan tapausta. Otkes on tehnyt tutkinnassa yhteistyötä poliisin kanssa.

–  Paikkatutkinta on käynnissä ja normaalin tutkintaprosessin mukaan edetään. Dokumentoimme (kävelysillan) rakenteita ja vertaamme niitä piirustuksiin ja suunnitelmiin. Tutkinta kestää 6–12 kuukautta, kertoi Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber tiedotustilaisuudessa.

Bieberin mukaan Otkes ei ole koskaan aiemmin tutkinut vastaavankaltaista kävelysiltaonnettomuutta.

Päivystävän palomestarin Kalle Ristolan mukaan koululaisryhmä oli ollut onnettomuushetkellä liikkeellä kuuden opettajan kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sillan lattia romahti maahan noin viiden metrin korkeudelta Itätuulenkujalle. Loukkaantuneet oppilaat jäivät kävelysiltarakenteen päälle, Ristola kertoi tiedotustilaisuudessa.

–  Viereiseltä työmaalta toimittiin erittäin kiitettävästi ja autettiin uhreja kunnes ensihoito ja viranomaiset pääsivät paikalle, hän jatkoi.

Ristolan mukaan pelastustoimi lähinnä avusti ensihoitoa. Yhtäkään loukkaantuneista ei tarvinnut pelastaa välittömästä vaarasta.

Ensihoito oli onnettomuuspaikalla alle viidessä minuutissa, kertoi ensihoidosta vastaava osastonylilääkäri Heini Harve-Rytsälä tiedotustilaisuudessa. Tilanteeseen hälytettiin 14 ambulanssia ja Finnhems-helikopteriyksikkö. Espoon lisäksi paikalle saapui ambulansseja myös Lohjalta, Vantaalta ja Keravalta. Ensihoitolääkäreitä oli kolme.

–  Ensihoitotilanne paikan päällä kesti puolitoista tuntia. Ensihoidon yhteistyö toimi erittäin hyvin. Muiden kiireellisten ensihoitotehtävien hoito ei viivästynyt, Harve-Rytsälä sanoi.

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo Espoon kaupungilta kertoi tiedotustilaisuudessa, että alueen muita vastaavia siltarakenteita ei aiota ainakaan välittömästi asettaa käyttökieltoon. Niiden kunto oli Isotalon mukaan tarkastettu välittömästi onnettomuuden jälkeen.

Turmasilta oli ollut käytössä yhdestä kahteen vuotta. Espoon kaupungilta ei osattu kertoa, kuinka monen ihmisen painon kyseinen silta oli suunniteltu kestämään.

–  Tutkimusten aikana varmaan selviää, paljonko näiden (kävelysiltojen) pitäisi kestää ja ovatko ne suunniteltu ja toteutettu oikein, Isotalo sanoi.

Sekä Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä että Helsingin pormestari Juhana Vartiainen lupasivat, että vastaavanlaiset sillat tarkastetaan.

–  Olen antanut kaupunkiympäristön toimialalle toimeksiannon tarkistaa kaikki vastaavat sillat, sanoi Vartiainen.

–  Kaupunki omalta osaltaan tekee kaikkensa, että onnettomuuden syyt saadaan selvitettyä, lupasi Mäkelä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi