play

Perussuomalaisten Mäkelä: Vornasen tapaus todennäköisesti esillä torstain eduskuntaryhmän kokouksessa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä ei ota kantaa, käsitelläänkö esimerkiksi Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä torstaina.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä ei ota kantaa, käsitelläänkö esimerkiksi Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä torstaina. Kuva: Roni Rekomaa

STT-Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä pitää todennäköisenä, että kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) ampumistapaus nousee jollain tavalla esille eduskuntaryhmän kokouksessa ensi torstaina.

Mäkelä ei ota kantaa siihen, käsitelläänkö kokouksessa esimerkiksi Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä poliisitutkinnan ajaksi.

–  En ota kantaa muodolliseen käsittelyyn. Pidän hyvin epätodennäköisenä kuitenkin, ettei asia nousisi jollain lailla esille (eduskuntaryhmän kokouksessa torstaina), Mäkelä viestitti STT:lle.

Mäkelän mukaan eduskuntaryhmä ei ole näillä näkymin kokoontumassa ennen torstaita. Eduskuntaryhmälle ei hänen mukaansa ole lähetetty kutsua ylimääräisestä kokouksesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra ei vastannut sunnuntaina STT:n haastattelupyyntöihin. Purra osallistui lauantaina ja sunnuntaina perussuomalaisten EU-vaalikampanjan vaaliristeilylle Turusta Tukholmaan. Risteilyalus oli palaamassa takaisin Turkuun sunnuntaina illalla.

Myöskään Vornanen ei vastannut sunnuntaina STT:n haastattelupyyntöihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

54-vuotias Vornanen oli perjantaina aamuyöllä osallisena Helsingissä tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa.

Helsingin poliisilaitos kertoi lauantaina tutkivansa tapausta, jossa 54-vuotiaan miehen epäillään osoittaneen aseella ihmisiä ja ampuneen yhden laukauksen maahan ravintolan edustalla perjantaina aamuyöllä.

Poliisi ei ole kertonut epäillyn miehen henkilöllisyyttä ja perustelee ratkaisua esitutkintalain määräyksillä. Sen sijaan perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää on kertonut, että epäilty on kansanedustaja Vornanen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tapauksesta tihkui sunnuntaina julkisuuteen vain niukasti lisätietoja. Ilta-Sanomien mukaan Vornanen oli "todella juopunut", kun hän otti aseen esiin. Lehden tietojen mukaan Vornanen ei ollut käyttänyt huumeita.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan ampumisessa käytetty ase oli Vornasen oma ase.

Tapaus sattui poliisin mukaan perjantaina aamuneljän aikaan Antinkadulla sijaitsevan ravintola Ihkun edustalla. Poliisin mukaan epäilty oli ollut ennen ampumavälikohtausta ravintolassa sisällä. Ravintola sijaitsee alle viidensadan metrin päässä Eduskuntatalosta.

Eduskunnassa oli torstaina täysistunto, joka venyi perjantain vastaisen yön puolelle kello kahteen saakka. Täysistunnon nimenhuutoraportin mukaan Vornanen oli paikalla täysistunnossa.

Tapauksessa on avoimena kysymys muun muassa siitä, oliko Vornasella eduskunnassa ase mukana torstaina.

Eduskunnassa on ollut helmikuun lopusta saakka voimassa määräys, jonka mukaan aseita pitää säilyttää eduskunnan tiloissa turvallisuusosaston osoittamassa paikassa. Käytännössä tämä tarkoittaa aseen viemistä turvallisuusosastolle.

Eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan eduskunnassa ei kuitenkaan valvota, säilyttävätkö kansanedustajat mahdollisia aseitaan määräyksen mukaisesti eduskunnan turvallisuusosastolla.

Rauhion mukaan on jokaisen edustajan omalla vastuulla, viekö hän aseensa turvallisuusosastolle säilytettäväksi.

–  Emme me mitään asetarkastuksia talossa tee. Oletus on, että sääntöä noudatetaan, Rauhio sanoi STT:lle.

Rauhion mukaan turvallisuusosastolla ei ollut Vornasen tuomaa asetta säilytyksessä ainakaan torstaina.

–  Edustaja Vornasen asetta ei ole ollut siellä säilytyksessä. Se on aivan varmaa, Rauhio sanoi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi