play

Puolustusvoimien kouluttajalle vaaditaan vankeutta taksikuskin taposta – kolaripaikalle saapuneet poliisit olivat varustautuneet konepistoolein

Puolustusvoimien ajoneuvolla taksiin Tampereella törmänneelle miehelle luettiin syytteet Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina 11. kesäkuuta.

Puolustusvoimien ajoneuvolla taksiin Tampereella törmänneelle miehelle luettiin syytteet Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina 11. kesäkuuta. Kuva: Kalle Parkkinen

STT-Lehtikuva

Syyttäjä vaatii Panssariprikaatin kouluttajana työskennelleelle 20-vuotiaalle miehelle vankeutta taposta. Syyttäjän mukaan mies ajoi maaliskuussa Tampereella Puolustusvoimien maastoautolla päin taksia. Taksikuski kuoli törmäyksessä.

Kolarihetkellä autolla oli haastehakemuksen mukaan vauhtia noin 160 kilometriä tunnissa. Miehellä oli syytteen mukaan 1,25 promillea alkoholia veressään.

Miestä vastaan luettiin tiistaina syytteet Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kirjallisessa ennakkovastauksessaan mies kiistää syyllistyneensä tappoon, mutta myöntää törkeän kuolemantuottamuksen. Muut syytteet hän myöntää.

Syytetty on avannut tapahtumia poliisille esitutkinnassa. Tilannetta juuri ennen törmäystä hän ei omien sanojensa mukaan muistanut. Hän sanoi ajaneensa kovaa vauhtia ja havahtuneensa vasta törmäyksen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  (H)uomasin vaan yhtäkkiä, että ohoh, liike on pysähtyny, mä oon täällä ajajan paikan jalkatilassa jossain sikiöasennossa, mies sanoi kuulustelussa.

Syytteen mukaan syytetty oli mennyt yöllä työpaikalleen Hattulan Parolannummella sijaitsevaan Panssariprikaatiin, ottanut luvatta Puolustusvoimien Toyota Hilux -maastoauton ja lähtenyt ajamaan Helsinki–Tampere-moottoritietä kohti Tamperetta.

Matkalla mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi, että hänellä on hallussaan 9-millimetrinen pistooli ja hän käyttää sitä, jos poliisi pysäyttää hänen ajonsa.

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan syytetty on kuvannut ajon aikana videoita ja julkaissut ne Snapchatissa. Videoiden sisältö on salattu pöytäkirjasta. Myös hätäkeskuspuhelut on salattu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tampereella Lempääläntien ja Kuokkamaantien valoristeyksessä mies törmäsi edessään hiljaa ajaneeseen taksiin. Taksia kuljettanut 54-vuotias mies kuoli saamiinsa vammoihin. Syytetyn asianajaja kertoi STT:lle aiemmin, että syytetty sai kolarissa vähäisiä vammoja.

Hilux ja taksi vaurioituvat törmäyksessä erittäin pahasti. Esitutkintapöytäkirjan kuvista näkyy, kuinka taksin takaosa on mennyt kuljettajan puolelta sisään etupenkkiin asti. Hiluxin koko keula vaurioitui.

Takaa-ajoon osallistui useita poliisipartioita. Kolarihetkellä yksi poliisiauto vaurioitui, kun maasturista irronnut rengas osui siihen. Esitutkintapöytäkirjan mukaan kiinniottoon osallistuneet poliisit olivat varautuneet siihen, että miehellä on ase ja että hänen tarkoituksenaan on vahingoittaa poliisia.

Poliisit kertoivat esitutkinnassa kolaripaikalle saapumisesta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sen jälkeen noustiin autosta ja partiokaveri otti konepistoolin ja otti asevarmistuksen siihen kohdeautoon ja sen jälkeen, kun olin saanut oman konepistoolin esille, niin minä otin asevarmistuksen, jolloin minulle jäi ensisijainen aseenkäyttäjän rooli.

Poliisien mukaan syytettyyn oli puheyhteys ja tämän käskettiin tulla ulos autosta.

–  Mies totteli ja paikalla olevat partiot ottivat sitten miehen kiinni ilman mitään voimakeinoja, yksi poliiseista kertoi kuulustelussa.

Syytetyltä ei löytynyt pistoolia, mutta hänellä oli mukanaan kuusi Puolustusvoimien kiväärin patruunaa.

Julkisen nimikirjanotteensa mukaan syytetty on aliupseeri, jonka varusmiespalvelus päättyi viime vuoden kesäkuussa. Hän aloitti sen jälkeen määräaikaisena kouluttajana Panssariprikaatissa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi