play

Itä-Suomen poliisi: Ei ole mahdollista, että virka-asetta ei palautettaisi virkavapaalle jäätäessä

Ampuma-aserikoksesta epäilty kansanedustaja Timo Vornanen on virkavapaalla Itä-Suomen poliisista.

Ampuma-aserikoksesta epäilty kansanedustaja Timo Vornanen on virkavapaalla Itä-Suomen poliisista. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

STT

Virka-ase, virkamerkki ja avaimet palautetaan aina, kun poliisin virkavapaa kestää yli kolme kuukautta, sanoo STT:lle Itä-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen.

– En lähde sanomaan mitään yksittäiseen tapaukseen, mutta meillä on hallinnossa ohjeistus, että virka-ase, virkamerkki ja avaimet palautetaan aina, kun virka-vapaa kestää yli kolme kuukautta.

Korhonen sanoo, että tämä on pitkään voimassa ollut normaalikäytäntö.

– Ei ole mahdollista, että niitä ei olisi palautettu. Tästä ei ole epäselvyyttä.

Ylen viikonloppuna tavoittama Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Samppa Holopainen ei osannut sanoa varmuudella, oliko kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) virka-ase palautettu poliisilaitokselle. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi. Holopainen kertoi, että hänellä ei ole tietoa Vornasen mahdollisista siviiliaseista.

Kansanedustaja Vornasella ei ole tähän mennessä mitään tuomioita rikoksista, kerrotaan Oikeusrekisterikeskuksesta.

Oikeusrekisterikeskuksesta kerrotaan STT:lle sähköpostitse, että Vornaseen liittyviä rikos- tai siviiliasioiden ratkaisuja ei ole. Tämä merkitsee, että hän ei ole missään oikeuden tuomiossa myöskään asianomistajana tai muutoin osapuolena.

Oikeusrekisterikeskuksesta kerrottiin kuitenkin aamulla, että huhtikuussa vireille tulleista rikosasioista ei saada tietoja teknisen vian vuoksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Vornanen oli perjantaina aamuyöllä osallisena Helsingissä tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa.

Poliisin mukaan Antinkadulla sijaitsevassa ravintolassa oli ollut työpaikkaseurue, jonka kanssa ampumisesta epäillylle 54-vuotiaalle miehelle oli tullut riitaa, mutta asia oli sovittu ravintolassa.

Noin kello neljän aikaan aamuyöllä mies ja työpaikkaseurue olivat tavanneet ravintolan ulkopuolella, jolloin mies oli ottanut yllättäen esiin luvallisen pienikaliiberisen aseen.

Poliisin mukaan mies oli osoittanut aseella paikalla olleita henkilöitä ja ampunut maahan yhden laukauksen. Tämän jälkeen henkilöt poistuivat paikalta. Poliisi pidätti miehen.

Puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoi viestipalvelu X:ssä lauantai-iltana, että poliisi on vapauttanut Vornasen. Sunnuntai-iltana Vuorenpää kertoi X:ssä, että Vornanen on ilmoittanut perussuomalaisten eduskuntaryhmälle jäävänsä kahden viikon sairauslomalle.

STT ei ole tavoittanut Vornasta kommentoimaan asiaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi