play

Destia liittyy infra-alan työehtosopimuksen piiriin JHL:n vastustuksesta huolimatta – toimitusjohtaja vakuuttaa, että destialaisten työsuhteen edut säilyvät ennallaan

 Työehtosopimukset tulevat muuttumaan Destiassa ensi vuoden alussa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Työehtosopimukset tulevat muuttumaan Destiassa ensi vuoden alussa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Infra-alan palveluyritys Destia ilmoittaa järjestäytyvänsä työmarkkina-asioissa Rakennusteollisuuden alaiseen Infra ry:hyn. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on vastustanut siirtymää useilla lakoilla.

Siirtymä uuden työnantajaliiton piiriin tapahtuu vuodenvaihteessa. Tämän seurauksena työehtosopimukset muuttuvat Destiassa ensi vuoden alussa.

Tällä hetkellä Destia noudattaa Palvelualojen työnantajat Paltan ja JHL:n välistä sopimusta. Jatkossa Destian noudattaman infra-alan työehtosopimuksen sopijaosapuolia olisivat Rakennusteollisuus ja Rakennusliitto.

Destian toimitusjohtaja Tero Kiviniemi mainitsi tiedotustilaisuudessa työnantajaliiton vaihdon keskeinen syyksi sen, että yhtiö pystyy osallistumaan paremmin oman alansa kehittämiseen. Kiviniemen mukaan Destian "peli" keskittyy tiiviisti rakentamiseen, kun nykyisen työantajan edustajan Paltan toiminnan fokus on enemmän palvelualalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

JHL: Vuosiansioista katoaa jopa yli tuhat euroa

JHL on vastustanut siirtymää lakoilla. Seuraavan lakon oli määrä alkaa juhannusviikonlopun jälkeen maanantaina, mutta JHL ilmoitti torstaina keskeyttävänsä lakon ja odottavansa Destialta lisätietoa.

–  JHL on nopeasti valmis uusiin toimiin, jos tilanne vaatii, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo tiedotteessa.

JHL:n mukaan työehtosopimuksen vaihto leikkaisi työntekijöiden vuositienestejä jopa yli tuhannella eurolla. Niemi-Laine sanoo olevansa pettynyt Destian toimintaan sekä työnantajana että neuvotteluosapuolena.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Viime vuonna yhtiö kirjasi liki 11 miljoonan voitot. Ilmeisesti se ei riitä, vaan lisätulot pitää repiä työntekijöiden tilipussista ja selkänahasta. Neuvotteluja ei käynnistetty pyynnöistämme huolimatta. Julkisuudesta saatu viesti kertoo neuvottelukulttuurin muuttumisesta, Niemi-Laine sanoo.

Destian mukaan aikomus ei ole heikentää henkilöstön työsuhteiden ehtoja.

–  Työsuhteen edut tulevat säilymään ennallaan. Haluamme jatkossakin varmistaa sen, että työntekijöidemme ehdot ovat hyvät ja heillä on hyvä mahdollisuus tehdä työtään. Työehtosopimus ja paikallinen sopiminen varmistavat sen, Kiviniemi vakuuttaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi