play

Eduskunta äänestää vahvojen oluiden ja siiderien tuomisesta vähittäiskauppoihin

Hallitus haluaa tuoda vähittäiskauppoihin enintään kahdeksanprosenttiset, käymisteitse valmistetut alkoholijuomat.

Hallitus haluaa tuoda vähittäiskauppoihin enintään kahdeksanprosenttiset, käymisteitse valmistetut alkoholijuomat. Kuva: Lehtikuva

STT

Eduskunta äänestää tänään hallituksen alkoholilain muutosesityksen etenemisestä.

Hallitus haluaa tuoda vähittäiskauppoihin enintään kahdeksanprosenttiset, käymisteitse valmistetut alkoholijuomat eli lähinnä oluet, siiderit ja viinit. Nykyisin vähittäiskaupassa myytävän alkoholin prosenttiraja on 5,5, eikä valmistustapaa ole rajoitettu. Hallituksen esityksen mukaan yli 5,5-prosenttisia etanolipohjaisia long drink -juomia saisi siis jatkossakin vain Alkosta.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta esitti mietinnössään poikkeuksellisesti hallituksen esityksen hylkäämistä, kun kristillisdemokraattien Päivi Räsänen äänesti asiassa opposition rinnalla. Hallituspuolueiden edustajat tekivät mietintöön vastalauseen.

Vastalause todennäköisesti voittaa äänestyksessä, koska hallituspuolueilla on eduskunnassa enemmistö ilman kristillisdemokraattejakin. Se tarkoittaisi, että esitys käy mutkan vielä suuren valiokunnan käsiteltävänä ja palaa sitten takaisin eduskunnan täysistunnon lopullisesti päätettäväksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tänään äänestettäneen myös vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanteen ehdotuksesta. Sen mukaan hallituksen esitystä muutettaisiin siten, että siitä poistettaisiin viittaus käymisteitse valmistamiseen. Harjanne ehdotti keskiviikkona täysistuntokeskustelussa, että käsittelyn pohjaksi otettaisiin tämän mukainen lakiehdotus. Vihreiden Fatim Diarra kannatti Harjanteen ehdotusta.

Myös tässä äänestyksessä hallituspuolueiden linja voittanee.

Valmistustaparajoitetta on arvosteltu siitä, että se asettaa juomien valmistajat eriarvoiseen asemaan ja voi joidenkin tulkintojen mukaan siksi olla EU-oikeuden vastainen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi