play

Ahtausalan työriitaan annettiin sovintoehdotus

Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Emmi Tilvis / STT

Ahtausalan työriidassa annettiin sunnuntai-iltana sovintoehdotus. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi asiasta Twitterissä.

Työntekijöitä edustavalta Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:lta ja työnantajapuolen Satamaoperaattoreilta odotettiin vastausta sunnuntai-iltana kello 22.

Sovintoehdotuksen antoi sovittelija Leo Suomaa.

AKT:n lakot satamissa alkoivat keskiviikkona. Ahtausalan lakolle ei ole ilmoitettu takarajaa, joten se jatkuu kunnes sopu syntyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

AKT:lla on käynnissä lakko myös kuorma-autoalalla ja säiliöauto- ja öljytuotealalla sekä terminaalitoiminnassa.

Myös näiden alojen työriitoja soviteltiin sunnuntaina valtakunnansovittelijan toimistolla.

Kuorma-autoalan, säiliöauto- ja öljytuotealan lakot päättyvät keskiviikon vastaisena yönä puolilta öin, ellei sopua synny aiemmin. Terminaalitoiminnan lakon on määrä päättyä keskiviikkona aamukuudelta.

Lakot vaikuttavat laajasti Suomen ulkomaankauppaan ja moniin kuljetuksiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viimeksi työriitoihin annettiin sovintoehdotukset tiistaina ennen lakkojen alkamista, mutta AKT hylkäsi ehdotuksen. Tuolloin puheenjohtaja Ismo Kokko sanoi, että sovintoehdotukset olivat sekä tekstien että palkankorotusten osalta riittämättömiä.

AKT on jättänyt myös muita lakkovaroituksia koskien muun muassa linja-autohenkilökuntaa ja huoltokorjaamoita. Uudet lakot alkaisivat 1. maaliskuuta.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on tukilakossa tavoitteenaan vauhdittaa AKT:n työehtosopimusneuvotteluja kuorma-autoalalla. PAUn tukitoimien on ilmoitettu päättyvän tiistaina.

AKT:n lakko ja PAUn tukitoimet vaikuttavat Postin toimintaan, vaikka Posti ei ole neuvotteluiden osapuoli.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Posti on kertonut, että lakon aikana lähetettyjen kirjeiden ja muiden kuin aamuyön varhaisjakelussa kulkevien lehtien toimitukset viivästyvät viikosta kahteen ja pakettien toimitukset viidestä päivästä viikkoon.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi