play

Kaakkuri oli hyvin Lintuvisan vastaajien hallussa – mutta tunnistatko, mikä lintu seisoo oksalla neloskierroksella?

Kaakkuri tunnistettiin hyvin Lintuvisassa.

Kaakkuri tunnistettiin hyvin Lintuvisassa. Kuva: Kimmo Nevalainen

Kimmo Nevalainen

Karjalaisen Lintuvisan kolmas kierros palautti tilanteen normaaliksi, sillä kaakkurin tunnisti peräti 726 vastaa. Kuikkaa epäili 66 vastaajaa. Muutama muukin laji sai hajaääniä. Vastauksia kolmannelle kierrokselle tuli yhteensä 806.

Kun kuvaa katsoo tarkkaan, kaakkuriksi linnun tunnistaa kaulan punaisesta alueesta, josta näkyy häivähdys. Myös linnun muu väritys poikkeaa juhlapukuisesta kuikasta, ja kuvan linnun nokka osoittaa kaakkurille tyypilliseen tapaan yläviistoon. Kuikan nokka on yleensä vaakatasossa.

Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Uusi tehtävä julkaistaan aina lauantaisin, lukuun ottamatta viimeistä kuvaa pitkäperjantaina maaliskuun lopussa.

Kilpailu on tarkoitettu pikemminkin linnuista kiinnostuneille tavallisille luonnossa liikkujille kuin ammatti­maisille lintuharrastajille.

Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä ja erikoisempi kuvakulma.

Alla Lintuvisan kuva numero 4. Mikä lintu seisoo oksalla?

Kuva: Hannu Kauhanen

Vastaaminen tapahtuu tuttuun ­tapaan joko Karjalaisen verkkosivuilla tai postikortilla.

Vastata voi osoitteessa karjalainen.fi/lintuvisa. Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään ensi viikon torstaina 21. maaliskuuta. Verkko­vastausten osalta toinen kierros sulkeutuu samana päivänä kello 12.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintu­oppaaksi tituleeratun Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Karjalaisen tuotepalkintoa. Kaikki palkinnot postitetaan voittajille Lintuvisan päätyttyä.

Koko kilpailun voittaja saa noin sadan euron arvoisen kiikarin. Pääpalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Tällä kertaa Lintuoppaan voitti Päivi Korkala Joensuusta. Tuotepalkinnot menivät Helena Sorjoselle Joensuuhun ja Veli Laakkoselle Polvijärvelle.

Ja niin kuin todettu on, kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa. Joukossa voi olla myös vähälukuisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Pääset vastaamaan tästä linkistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi