play

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Häkkänen Ylelle: Suomi voisi lähettää muutaman Leopard-tankin Ukrainaan

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Antti Häkkäsen (kok.) mukaan Saksan pitäisi ottaa poliittista johtajuutta Euroopassa.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Antti Häkkäsen (kok.) mukaan Saksan pitäisi ottaa poliittista johtajuutta Euroopassa. Kuva: Päivi Tuovinen

Outi Laatikainen

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) arvioi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että Suomi voisi lähettää Ukrainaan muutaman Leopard-taistelupanssarivaunun.

– Suomi voi arvioni mukaan olla mukana joko muutamalla tankilla tai esimerkiksi tarjoamalla koulutusosaamista Ukrainalle. Lopullinen harkintavalta on hallituksella ja presidentillä, Häkkänen sanoi.

Kysymys Leopard-taistelupanssarivaunujen lähettämisestä Ukrainaan on vaikea etenkin Saksalle. Muut maat odottavat Saksan kantaa. Vaunut ovat saksalaisvalmisteisia, ja Saksa on kieltänyt niiden eteenpäin lähettämisen.

– Saksan sisällä käydään keskustelua, ja paine muista Nato-maista kasvaa. Olen aika luottavainen, että Saksa kallistuu siihen, että taistelupanssarivaunuja annetaan. Saksa kokee jo nyt tunnetta siitä, että sen pitää ottaa roolinsa, eikä se enää liity historiaan. Saksan on otettava poliittista johtajuutta Euroopassa, Häkkänen sanoin ohjelmassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Häkkäsen mukaan kynnys on Saksassa korkealla toisen maailmansodan tapahtumien sekä lännen ja idän välisen eskalaatioriskin takia.

– Eskalaatioriski pitää toki aina ottaa vakavasti. Naton ja Venäjän välinen sota olisi katastrofi. Venäjä kuitenkin ylikäyttää eskalaatioriskiä puheissaan.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi