play

Espoolaisveljeksille pitkät vankeustuomiot poliisin mukaan Mantaqa-jengiin liittyneestä marihuanajutusta

STT-Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tiistaina useita ihmisiä pitkiin vankeusrangaistuksiin jutussa, jossa Tulli takavarikoi vuosi sitten 110 kiloa Latviasta Suomeen salakuljetettua marihuanaa. Poliisin mukaan Mantaqaksi itseään kutsunut rikollisryhmä oli koordinoinut marihuanan tuontia Latviasta sekä vastaanottanut ja levittänyt huumeita Suomessa.

Kaikkiaan jutussa tuomittiin yli 20 ihmistä eripituisiin ehdottomiin ja ehdollisiin vankeustuomioihin sekä sakkorangaistuksiin huume- ja rahanpesurikoksista. Oikeuden mukaan huumerikoksilla hankittujen varojen alkuperää yritettiin häivyttää muun muassa tuomittujen pyörittämän autokorjaamon liiketoimintaan.

Pisimmät tuomiot saivat Espoossa asuneet kolme veljestä. Heistä vanhin, Jafar al-Maseudi, 29, tuomittiin 11 vuoden vankeuteen muun muassa useista törkeistä huumausainerikoksista. Hussein al-Maseudi, 26, sai yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion ja Ahmad al-Maseudi, 28, yhdeksän vuoden tuomion.

Rikoshyötyä yli puoli miljoonaa euroa

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käräjäoikeus katsoi, että kolmikko oli kokonaisuudessa keskeisessä ja määräävässä asemassa marihuanan levittämisessä ja levittämisen yrittämisessä. He myös saivat huumeiden myynnistä huomattavasti rikoshyötyä, tuomiossa sanotaan.

Oikeus tuomitsi Jafar al-Maseudin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 521  000 euroa, mistä 416  000 euroa yhteisvastuullisesti veljiensä kanssa. Tutkinnan aikana veljesten omaisuutta määrättiin vakuustakavarikkoon ja heiltä takavarikoitiin käteistä rahaa kymmeniätuhansia euroja.

Käräjäoikeus ei tuomiossaan mainitse Mantaqaa. Keskusrikospoliisi (KRP) on aiemmin kertonut, että Mantaqaan liittyneissä esitutkinnoissa moni epäillyistä on asunut Espoon alueella ja heidän juurensa ovat olleet Lähi-idän suunnalta. Suurin osa jengiin yhdistetyistä on 1990-luvulla syntyneitä miehiä.

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan myös toista laajaa Mantaqaan liitettyä huumejuttua. Siinä istuntojen on määrä jatkua helmikuulle asti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi