play

Essote on pyytänyt Onnettomuustutkintakeskusta tutkimaan potilaiden kuolemiin johtaneita tapaturmia

Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen palvelualuejohtaja Minna Mutanen kertoo STT:lle, että Essotessa ei ole löydetty tapaturmille yhteistä nimittäjää.  LEHTIKUVA / SEPPO NYKÄNEN

Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen palvelualuejohtaja Minna Mutanen kertoo STT:lle, että Essotessa ei ole löydetty tapaturmille yhteistä nimittäjää. LEHTIKUVA / SEPPO NYKÄNEN

STT-Lehtikuva

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote on pyytänyt Onnettomuustutkintakeskusta (Otkes) tutkimaan potilaiden kuolemiin johtaneita tapaturmia.

Tapaturmat ovat sattuneet mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimintayksiköissä Mikkelissä syyskuun 9. päivän ja lokakuun 4. päivän välisenä aikana. Essoten mukaan tutkinnan tarkoituksena on asiakas- ja potilasturvallisuuden parantaminen, ei oikeudellinen käsittely.

Essoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen palvelualuejohtaja Minna Mutanen kertoo STT:lle, että Essotessa ei ole löydetty tapaturmille yhteistä nimittäjää, ja siksi asiasta halutaan ulkopuolinen selvitys.

Kuolemaan johtaneiden tapaturmien tarkkaa määrää ei tässä vaiheessa kerrota, mutta niitä on Mutasen mukaan enemmän kuin yksi ja alle viisi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuolemat ovat tapahtuneet yksiköissä, joissa potilaat eivät asu vaan ovat lyhytaikaisesti saamassa palveluita.

Kuolemat sinänsä eivät poikkeuksellisia - aikaväli on lyhyt

Mutanen ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, minkä tyyppisistä tapauksista on kyse.

–  Me itse tutkimme niitä ja kävimme läpi tarkasti työryhmissä, emmekä löytäneet niihin yhteistä nimittäjää. Sen takia haluttiin, että ulkopuolinen katsoisi, onko jotain koulutuksen, oppimisen ja turvallisuuden näkökulmasta, mitä me emme itse näe, Mutanen sanoo STT:lle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen mukaansa poikkeuksellista asiassa on se, että Essote itse pyytää Otkesia käymään tilannetta läpi. Mutasen mukaan Otkes tiedottaa asiasta lisää keskiviikkona.

Otkes pyytää Essotelta asiaan liittyen tietoa esimerkiksi toimintatavoista, -malleista ja ohjeista.

Mutasen mukaan ei ole sinänsä poikkeuksellista, että tämäntyyppisissä yksiköissä tapahtuu kuolemia. Nyt selvitettävänä olleet tapaukset ovat kuitenkin tapahtuneet suhteellisen lyhyellä aikavälillä.

Mutasen mielestä on aiheellista katsoa, onko esimerkiksi tiloihin liittyen turvallisuuteen vaikuttavia asioita, joita Essoten sisällä ei ole osattu arvioida.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

STT ei tiistaina tavoittanut Otkesia kertomaan tutkinnasta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi