play

Huomenna helpottaa: Yleisötapahtumien rajoitukset lieventyvät Uudellamaalla – sisätiloissa ei tarvitse enää taata kahden metrin turvaväliä, vaatimus katsomolohkoista poistuu

Husin alueella ei lauantaista lähtien tarvitse jakaa yleisötilaisuuksissa väkeä lohkoihin. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Husin alueella ei lauantaista lähtien tarvitse jakaa yleisötilaisuuksissa väkeä lohkoihin. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

STT-Lehtikuva

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kertoo lieventävänsä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia huomisesta alkaen.

Uuden päätöksen mukaan sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ei tarvitse enää taata kahden metrin turvavälejä, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa muun muassa tilojen riittävällä väljyydellä.

Riittävään väljyyteen päästään avin mukaan sillä, että yli kymmenen hengen sisätilaisuuksiin saa ottaa väkeä enintään puolet täydestä yleisökapasiteetista.

Ulkotiloissa osallistujamäärää ei rajoiteta, mutta yli 50 hengen tilaisuuksien järjestäjien on varmistettava, että osallistujat pystyvät välttämään fyysisen kontaktin toisiinsa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Saamiemme asiantuntija-arvioiden mukaan kahden metrin turvavälit eivät ole enää välttämättömiä sisälläkään, aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen toteaa avin tiedotteessa.

–  Tilaisuuden järjestäjän täytyy yhä vähentää tartuntojen leviämisen riskiä esimerkiksi ohjeistamalla asiakkaita ja järjestämällä oleskelu mahdollisimman väljäksi.

Surullisenkuuluisat katsomolohkot poistuvat

Uuden päätöksen myötä pääkaupunkiseudulta kumotaan myös velvoite jakaa yleisö erillisiin katsomolohkoihin sisätiloissa. Vaatimus katsomolohkoista astui voimaan kaksi viikkoa sitten, ja se herätti tuoreeltaan kiivasta keskustelua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muun muassa Kansallisooppera ilmoitti tuolloin ensin ykskantaan, ettei se aikonut noudattaa avin määräystä katsomolohkoista, mutta taipui lopulta vaatimukseen.

Viime viikolla puolestaan Tapahtumateollisuus sekä Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara kritisoivat jyrkin sanoin Etelä-Suomen avin päätöstä jatkaa tapahtumien tiukkaa rajoittamista.

Maran toimitusjohtaja Timo Lappi kuvasi tuolloin avin säännöksiä katsomolohkoista "mahdottomiksi".

Mara on kesän mittaan valittanut hallinto-oikeuteen lukuisista avien päätöksistä, jotka ovat rajoittaneet yleisötapahtumien järjestämistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Harrastustiloissakaan ei tarvitse enää pitää hajurakoa

Etelä-Suomen avin uuden päätöksen mukaan myös yleinen asiakas- ja yleisötiloja koskenut turvavälivelvoite poistuu.

Näin esimerkiksi harrastustiloissa ei jatkossa tarvitse enää varmistaa, että osallistujat voivat säilyttää toisiinsa kahden metrin turvavälin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeet hygieniakäytännöistä ovat tilaisuuksissa edelleen voimassa. Ohjeet painottavat muun muassa kasvomaskin käyttöä.

Etelä-Suomen avin mukaan rajoitusten lieventäminen perustuu alueellisen koronakoordinaatioryhmän tekemään tilannearvioon. Myös pääkaupunkiseudun vastaava ryhmä suositteli rajoitusten lieventämistä kokouksessaan tiistaina.

Avin päätös on voimassa huomisesta alkaen syyskuun loppuun asti.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi