play

EU-komissio arvioi Bulgarian, Romanian ja Kroatian olevan Schengen-valmiita – osallistumista päätetään joulukuussa

STT-Lehtikuva

EU-komission mukaan Bulgaria, Romania ja Kroatia ovat valmiita liittymään Schengen-alueeseen. Komissio pyytää oikeus- ja sisäasioiden neuvostoa viipymättä hyväksymään maiden täysimääräisen osallistumisen. Asiasta äänestetään joulukuun 8. päivänä.

EU-komissio kertoo, että kolme maata ovat jo sitoutuneet osaan Schengen-sääntöjä, mutta maiden ja EU:n väliset rajatarkastukset ovat edelleen voimassa.

Schengen-alueen eli vapaan liikkuvuuden alueen laajentuminen muuttaa komission mukaan Eurooppaa turvallisemmaksi, sillä sen myötä yhteisten ulkorajojen suojaaminen ja poliisiyhteistyö tehostuvat. Laajentuminen lisää myös vaurautta, sillä ihmisten ja yritysten väliset yhteydet helpottuvat eikä rajoilla enää tuhlaudu aikaa.

–  Maailman suurin rajatarkastuksista vapaa yhteinen alue laajenee merkittävästi, joten siitä tulee entistä houkuttelevampi, EU-komissio kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi