play

EU-komissio jakaa jälleen ilmaisia junalippuja nuorille aikuisille – matkakortilla saa matkustaa kuukauden ympäri Eurooppaa

EU-komissio on jakanut junalippuja nuorille aiemminkin. 
Viime vuonna hakukierros kuitenkin peruttiin pandemian vuoksi. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

EU-komissio on jakanut junalippuja nuorille aiemminkin. Viime vuonna hakukierros kuitenkin peruttiin pandemian vuoksi. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Euroopan komissio jakaa jälleen ilmaisia junalippuja nuorille aikuisille. Junalipuilla on tarkoitus tarjota nuorille mahdollisuuksia tutustua Euroopan maihin ja ihmisiin kotimaansa ulkopuolella.

Matkakortteja voivat hakea 18–20-vuotiaat EU-kansalaiset. Jaossa on lippuja 60  000 nuorelle.

Ilmaislippujen hakuaika alkaa huomenna ja kestää kaksi viikkoa. Hakijoiden on vastattava tietovisaan, jonka vastausten perusteella komissio asettaa hakijat paremmuusjärjestykseen. Lippujen jaossa käytetään väkilukuun suhteutettuja maakohtaisia kiintiöitä.

Matkalippuja voi hakea yksin tai korkeintaan neljän kaverin kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mukaan valitut nuoret saavat matkakortin, jolla voi matkustaa korkeintaan 30 päivää ympäri Eurooppaa ensi vuoden maaliskuun ja helmikuun 2023 välillä. Pandemian vuoksi matkasuunnitelmiin on tarjolla joustavuutta ja lipunsaajat voivat muuttaa matkansa lähtöpäivää lähtöhetkeen asti.

EU-komissio on jakanut junalippuja nuorille aiemminkin. Vuosina 2018–2019 lippuja jaettiin yhteensä 70  000 kappaletta, kun hakijoita oli 350  000.

Viime vuonna hakukierros peruttiin pandemian vuoksi.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi