play

Puolustusvoimien autolla taksiin törmännyt mies vangittiin taposta epäiltynä – myös muita rikosnimikkeitä pitkä liuta

Taposta epäilty 20-vuotias mies on vangittu tänään.

Taposta epäilty 20-vuotias mies on vangittu tänään. Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva

STT

Lauantaina Tampereella taksin kanssa kolaroinut Puolustusvoimien työntekijä on vangittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa muun muassa taposta epäiltynä.

Taksin kuljettaja, keski-ikäinen mies, kuoli varhain lauantaiaamuna tapahtuneessa törmäyksessä.

20-vuotiasta miestä epäillään myös useista muista rikoksista: törkeästä rattijuopumuksesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, palvelusrikoksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta ja sotilaan sopimattomasta käyttäytymisestä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puolustusvoimien mukaan maastohenkilöauto oli otettu luvatta käyttöön Maavoimien Panssariprikaatista varhain lauantaiaamuna. Panssariprikaati sijaitsee Kanta-Hämeen Hattulassa.

Puolustusvoimat ei maanantaina kommentoinut STT:lle, miten epäilty oli onnistunut saamaan ajoneuvon luvatta käyttöönsä tai missä tehtävässä hän Puolustusvoimissa työskentelee.

Miehellä ei ole aiempaa rikoshistoriaa.

Poliisin esitutkinnan perusteella auton epäillään törmänneen liikennevaloissa seisseeseen taksiin huomattavalla nopeudella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Poliisin ja syyttäjän välisen neuvottelun tuloksena tutkintanimike on muutettu epäillyksi tapoksi -- Poliisin selvitysten perusteella on syytä epäillä, että kuljettaja ei ole osoittanut merkkejä jarruttamisesta, väistämisestä tai pyrkimyksestä välttää törmäystä, poliisin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa sanottiin.

Poliisi kertoi maanantaina myös, että kolarissa olivat osallisena vain taksi ja Puolustusvoimien Toyota Hilux -avolavakuorma-auto.

Poliisin mukaan törmäyshetkellä taksia lähestyi vastaantulevien kaistalla poliisiauto, johon tuli vaurioita, mutta se ei ollut varsinaisena kolarin osapuolena.

Poliisi ei ole kertonut, oliko poliisiauto paikalla sattumalta vai Puolustusvoimien autoon liittyvällä tehtävällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi