play

Yön aikana Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille tullut 34 turvapaikanhakijaa

Kuva: Lehtikuva

STT

Yön aikana aamukuuteen mennessä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on tullut 34 uutta turvapaikanhakijaa, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto viestipalvelu X:ssä. Eilen Kaakkois-Suomen ylityspaikoille saapui 26 turvapaikanhakijaa.

Kainuun Vartiuksen rajanylityspaikalle saapui eilen 18 turvapaikanhakijaa. Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja, everstiluutnantti Tomi Tirkkonen, kertoi eilen STT:lle, ettei Kainuun rajavartioston toiselle rajanylityspaikalle Kuusamoon ollut saapunut eilen yhtäkään turvapaikanhakijaa.

Tämän vuoden aikana Kaakkois-Suomen ja Kainuun rajanylityspaikoille on saapunut nyt yhteensä 408 turvapaikanhakijaa. Ennen eilistä Kainuun ylityspaikalle ei ollut tullut yhtäkään turvapaikanhakijaa tänä vuonna.

Pohjois-Karjalan ja Lapin rajavartiostoista kerrottiin torstaina iltapäivällä STT:lle, että niiden rajanylityspaikoilla oli toistaiseksi ollut turvapaikanhakijoiden osalta hiljaista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hallitus kertoi eilen päättäneensä, että Suomi sulkee perjantain ja lauantain välisenä yönä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikat Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella sekä Niiralan rajanylityspaikan Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella kolmeksi kuukaudeksi.

Kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille.

STT kysyi torstaina sisäministeri Mari Rantaselta (ps.) eduskunnassa, missä vaiheessa ylittyy sellainen raja, että hallituksen on tehtävä uusia toimenpiteitä.

–  Selvä on, että hallituksen tahtotila on se, että tämä ilmiö saadaan loppumaan. Jos se edellyttää lisätoimia, niitä tehdään, Rantanen sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mahdollisten lisätoimien sisältöön Rantanen ei vielä halunnut ottaa kantaa. Hän kertoi hallituksen olevan tilanteen tasalla ja valmiina uusien päätösten tekemiseen, jos tarve tulee.

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön Markku Hassisen mukaan uusimmat tiedot kertovat, että ilmiö oli ilmeisesti laajenemassa jo torstain aikana pohjoiseen. Hänen mukaansa tilanteessa oli selkeä eskaloitumisvaara. Nyt päätetyillä toimilla pyritään estämään se, että "tilanne pääsisi hajoamaan käsistä".

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi