play

Yön uutiskooste: Yli 40 prosenttia kannattaa ilotulitteiden kuluttajamyynnin kieltämistä, Yhdysvaltain joulumyrsky jätti Mississippin pääkaupungissa jälkeensä vesikriisin

Eduskunta hylkäsi lokakuussa kansalaisaloitteen, jossa ehdotettiin ilotulitteiden kuluttajamyynnin kieltämistä.

Eduskunta hylkäsi lokakuussa kansalaisaloitteen, jossa ehdotettiin ilotulitteiden kuluttajamyynnin kieltämistä. Kuva: Lehtikuva

Koonneet: Arttu Mäkelä, Ville Väänänen ja Saara-Miira Kokkonen / STT

Huonoon parisuhteeseen jäädään yhä lasten tai rahan takia

Moni jää vuosikausiksi tai jopa pysyvästi sellaiseen parisuhteeseen, johon ei ole enää tyytyväinen. Jäämistä perustellaan yhä usein esimerkiksi lapsilla. Myös raha voi saada jäämään, jos elintaso putoaisi merkittävästi eron myötä, kuvailee yksilö- ja pariterapeutti Jouni Pölönen STT:lle.

Huonoksi koettuun parisuhteeseen jääminen oli kuitenkin selvästi yleisempää vielä vuosikymmeniä sitten, jolloin eroaminen koettiin nykyistä häpeällisemmäksi. Aiemmin moni piti kulisseja pystyssä kynsin ja hampain.

Pölösen mukaan pariterapiaan hakeudutaan nykyään entistä varhaisemmassa vaiheessa.

Keskusta keräsi loppuvuonna selvästi eniten medianäkyvyyttä vaaliuutisoinnissa

Eduskuntapuolueista keskusta hallitsi perusteellisesti loppuvuoden vaaliuutisointia, kertoo mediaseurantayhtiö Retriever.

Retrieverin koostaman analyysin mukaan keskusta keräsi yli 9 200 mainintaa uutisissa, jotka käsittelivät ensi kevään eduskuntavaaleja tai niiden teemoja.

Ero on selvä gallup-johtaja kokoomukseen, joka keräsi noin 6 400 mainintaa. Pääministeripuolue SDP keräsi yli 5 700 mainintaa.

Retrieverin aineisto kattaa lähes 19 000 artikkelia kotimaisissa tiedotusvälineissä marraskuun alusta jouluviikon puoliväliin asti.

Suomen Tietotoimisto on Retriever Suomen vähemmistöomistaja.

Olkiluoto 3:n koekäyttö jatkuu, tuotannon on määrä nousta täyteen tehoon iltapäivällä

Olkiluodon kolmosreaktorin koekäyttö jatkuu tänään. Teollisuuden Voiman tuotantosuunnitelman mukaan yksikön sähköntuotanto nostetaan täyteen 1 600 megawatin tehotasoon tänään iltapäivällä kello 13 alkavalla tunnilla.

Koekäyttö keskeytyi lokakuussa, kun OL3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumpuissa havaittiin vaurioita. Meneillään oleva koekäyttöjakso jatkuu tammikuun puolelle, minkä jälkeen vuorossa on noin neljän viikon tauko, jonka aikana syöttövesipumput tarkastetaan. Seuraava koekäyttöjakso alkaa helmikuussa, ja säännöllisen sähköntuotannon on määrä alkaa 8. maaliskuuta.

Täydellä teholla toimiessaan OL3 tuottaa 15 prosenttia Suomen koko sähköntuotannosta.

Uutissuomalaisen kysely: Yli 40 prosenttia kannattaa ilotulitteiden kuluttajamyynnin kieltämistä

Uutissuomalaisen kyselyyn vastanneista 42 prosenttia olisi valmiita kieltämään ilotulitteiden myynnin kansalaisille.

Ajatus kuluttajamyynnin kieltämisestä jakaa kuitenkin mielipiteitä, ja sitä vastustaa 44 prosenttia vastaajista. Kyselyssä 14 prosenttia ei osannut ottaa asiaan kantaa.

Naisista myyntikiellon kannalla on 49 prosenttia ja miehistä 34 prosenttia. Miehistä yli puolet vastustaa myyntikieltoa.

Gallupiin vastasi joulukuussa 1 000 mannersuomalaista. Kokonaistuloksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Runsaat lumisateet tuovat erittäin huonon ajokelin etelärannikolle

Runsaat lumisateet tuovat erittäin huonon ajokelin etelärannikolle tänään illalla, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Tänään hankalin liikennesää osuu Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen, huomenna puolestaan Uudellemaalle ja Kymenlaaksoon.

Huonoon ajokeliin on syytä varautua tänään myös Länsi-Suomessa. Perjantaina kehno liikennesää leviää kattamaan koko Manner-Suomen lukuun ottamatta osaa Pohjois-Lapista sekä Satakuntaa ja Varsinais-Suomea.

Loppuvuoden sää on Ilmatieteen laitoksen mukaan varsin vaihtelevaa. Myös lämpötilat sahaavat edestakaisin plusasteiden ja pakkasen välillä.

Timo Soini ei asetu ehdolle eduskuntavaaleihin politiikan ilmapiirin takia

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini kertoo, ettei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa politiikan ilmapiirin takia. Soini kertoi perusteluistaan blogissaan.

Soini kertoi ennen joulua päätöksestään olla asettumatta ehdolle. Silloin hän kirjoitti blogissaan kertovansa perustelunsa myöhemmin.

Vielä lokakuussa Soini sanoi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa harkitsevansa paluuta politiikkaan ja ehdokkuutta kristillisdemokraattien tai keskustan listoilta.

Yhdysvaltain joulumyrsky jätti Mississippin pääkaupungissa jälkeensä vesikriisin

Yhdysvalloissa Mississippin osavaltion pääkaupungissa Jacksonissa kymmenet tuhannet ihmiset ovat ilman juoksevaa vettä.

Kaupungin vesikriisi sai alkunsa, kun jäätyneet vesiputket halkesivat suurta osaa maata kurittaneen joulumyrskyn jälkimainingeissa.

Viranomaisten mukaan vuodot putkissa ovat johtaneet vedenpaineen laskuun kaupungin vesijärjestelmässä, mikä on lamauttanut vedenjakelun valtaosassa naapurustoista.

Kaupunkiin on julistettu hätätila, ja asukkaita on kehotettu juomaan vain keitettyä vettä.

Tämä on jo kolmas mittava vesikriisi alle kahden vuoden sisällä noin 150 000 asukkaan Jacksonissa. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltojen joulumyrsky vaivaa yhä Southwest Airlinesia, yhtiö on perunut tuhansia lentoja

Jouluna Yhdysvaltoja murjonut talvimyrsky on hiipumassa, mutta myrsky vaivaa yhä maan neljänneksi suurinta lentoyhtiötä Southwest Airlinesia.

Yhtiö on joutunut Flightaware-sivuston mukaan pelkästään keskiviikolta perumaan yli 2 500 lentoa, kun toiseksi eniten lentoja perunut yhdysvaltalaisyhtiö SkyWest on perunut toistasataa lentoa. Southwest on varoittanut jatkavansa lentojen perumisia, kunnes se saa toimintansa taas raiteilleen.

Uutiskanava CNN:n mukaan Southwestin vaikeudet johtuvat huonosta onnesta ja huonosta suunnittelusta.

Southwest Airlinesin osakkeen arvo laski tänään yli 5 prosenttia.

Israelissa Benjamin Netanjahu palaa vallankahvaan

Israelissa veteraanipoliitikko Benjamin Netanjahu palaa jälleen maansa pääministeriksi. Hän esittelee uuden hallituksensa parlamentille, knessetille, tänään. Äänestys hallituksen muodostamisesta on knessetin täysistunnossa kello 11 Suomen aikaa.

Netanjahun johdolla Israel saa historiansa oikeistolaisimman hallituskoalition. Uudessa hallituskoalitiossa on mukana niin ääriuskonnollisia kuin äärioikeistolaisiakin.

Netanjahun johtama koalitio sai selvän enemmistön knessetiin marraskuun alussa pidetyissä parlamenttivaaleissa. (Lähde: AFP)

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi