play

Väliaikaiset kävelysillat Espoon Tapiolan työmaalla on suljettu torstain onnettomuuden jälkeen

Kuva: Lehtikuva

STT

Kaikki väliaikaiset kävelysillat Espoon Tapiolan keskuksen työmaa-alueella on suljettu, kunnes siltojen turvallisuus on saatu varmistettua. Asiasta kertoo STT:lle kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo Espoon kaupungilta.

– Sillat on käsittääkseni suljettu hyvin varhain perjantaiaamuna. Paikalla on ollut väkeä opastamassa ihmisiä kiertoreiteille, Isotalo sanoo.

– Sillat ovat kiinni niin kauan, että turvallisuustarkistus on saatu tehtyä. Siltoja avataan sitä mukaa, kun ne on todettu turvallisiksi.

Yksi työmaan väliaikaisista kävelysilloista romahti torstaiaamuna. Romahduksessa loukkaantui yhteensä 27 ihmistä. Sairaalaan vietiin 24 loukkaantunutta, jotka olivat pääasiassa Helsingin Kalasataman koulun kahdeksasluokkalaisia nuoria. He saivat romahduksessa vakavuudeltaan eriasteisia ylä- ja alaraajavammoja.

Espoon kaupunki kertoi torstaisessa tiedotteessaan, että sortunut silta on kaupungin vastuulla.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) johtava tutkija Kai Valonen kertoo STT:lle, että onnettomuus johtui kahden poikittaisen palkin putoamisesta ja tätä seuranneesta kävelytason romahtamisesta.

Valosen mukaan kävelysillan rakenteet eivät kestäneet sillalla ollutta kuormaa. Sillalla oli onnettomuushetkellä 45 ihmistä, mutta kaikki eivät pudonneet alas.

Vaikka onnettomuuden tapahtumat ovat jo teknisesti Otkesin tiedossa, ei Valosen mukaan voida sanoa, että onnettomuuden syy olisi vielä selvillä. Otkesin tutkimukset ovat vasta alkuvaiheessa.

Poliisi tutkii siltaromahdusta epäiltynä vaaran aiheuttamisena ja vammantuottamuksena. Onnettomuuteen liittyvät kuulemiset vievät poliisin arvion mukaan viikkoja, koska kuultavia on useita kymmeniä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Högman Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoo tänään julkaistussa tiedotteessa, että poliisi keskustelee alaikäisten kanssa aina siten, että huoltaja on läsnä.

Högmanin mukaan poliisi alkaa ottaa yhteyttä perheisiin ensi viikon alusta alkaen.

Romahtaneen sillan lisäksi työmaa-alueella on yhteensä neljä väliaikaista kävelysiltaa, jotka kaikki on nyt suljettu. Ainakin yksi silta yritetään saada tarkistettua ja takaisin käyttöön viikonlopun aikana.

Tarkkaa aikataulua on toimialajohtaja Isotalon mukaan hankala antaa, koska tarkistuksissa pitää olla mukana paitsi kaupungin omia insinöörejä, myös kunkin työmaan urakoitsija sekä sillan toimittanut ja rakentanut taho.

Sillat sijaitsevat eri rakennustyömailla Tapiolan keskustassa kauppakeskus Ainoan ja metroaseman vieressä. Rakennettavan alueen länsiosassa on käynnissä Feenix-niminen hanke, josta vastaa espoolainen Maxbuild-konserni.

Itäpuolella taas on YIT:n asuntorakennustyömaa. Lisäksi alueelle rakennetaan erilaista kunnallistekniikkaa.

– Kaikkiaan kyseessä on aika iso keskustarakentamisen kokonaisuus, jossa on useita toimijoita samanaikaisesti liikkeellä, Isotalo sanoo.

Romahtaneen sillan oli toimittanut ja rakentanut Renta Telineet -niminen yritys. Isotalon mukaan sama yritys on vastannut ainakin yhden toisen sillan rakentamisesta työmaa-alueella.

Espoon kaupunki tiedotti siltojen sulkemisesta Twitterissä. Asiasta uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi