play

Niinistö rajaturvallisuudesta: Venäjä ei ole onnistunut vaikuttamisoperaatioissaan

Kuva: Lehtikuva

STT-Lehtikuva

Presidentti Sauli Niinistö väläytti puolue- ja vaalikaudet ylittävää yhteistyötä Suomen taloushaasteiden ratkaisemiseksi. Niinistö sanoi valtiopäivien avajaisissa eduskunnalle pitämässään puheessa, että Suomessa talous sakkaa pahasti ja pysyvästi verrattuna muihin Pohjoismaihin.

–  Ei se siitä muutu, että etsitään syypäitä ja pysytään juoksuhaudoissa. Siitä se voisi muuttua, että nostetaan paljas totuus pöydälle ja heitetään ennakkoasenteet ja vakiofraasit nurkkaan. Pohjaksi voisi päättää lopputuloksen, että dynaaminen talous ja työelämän perusturva eivät ole toisiaan poissulkevia. Sitten on vain perille puskettava. Olisikohan eduskunta valmis vetämään tällaista puolue- ja vaalikaudet ylittävää työtä?, Niinistö kysyi.

Hän huomautti, ettei Suomessa ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua 16 vuoteen ja samaan aikaan julkisen sektorin tuntuva velkaantuminen on jatkunut.

–  On siirrytty pysyvästi velkaperusteiseen ylläpitoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niinistö kommentoi puheessaan myös Suomen rajaturvallisuutta ja Venäjän hybridivaikuttamisoperaatioita. Niinistön mukaan Venäjä ei ole onnistunut operaatioissaan Suomen itärajalla.

–  Suomessa on pää pidetty kylmänä, eripuran kylväminen ei ole onnistunut. Tilannekuva on pysynyt yhtenäisenä ja toimista on vallinnut suhteellisen laaja yksimielisyys, Niinistö sanoi.

Niinistö sanoi puheessaan, että kansainvälistä turvapaikkasäännöstöä voidaan väärinkäyttää eräänlaisena Troijan puuhevosena, mitä turvapaikkasäännöksiä aikoinaan laadittaessa ei osattu kuvitellakaan.

Niinistö arvioi, että koittava kevät voi olla rajaturvallisuuden näkökulmasta haastava.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Voi olla, että poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellista ajattelua. Samalla laillisen järjestyksen ydin on varjeltava, Niinistö sanoi.

Niinistö avasi keskiviikkona valtiopäivät viimeistä kertaa presidenttikaudellaan. Hän kiitti puheessaan eduskuntaa hyvästä yhteistyöstä vuosien varrella. Hän sanoi aina pitäneensä ensiarvoisen tärkeänä vahvaa yhteydenpitoa eduskuntaan, joskus jopa hallituksia avoimemmin.

Hän mainitsi kaudellaan aloitetut säännölliset tapaamisen valiokuntien kanssa.

–  Olen pitänyt niitä suuressa arvossa ja ne ovat antaneet aineksia myös omaan ajatteluuni. Jo alkutaipaleella totesin, että niistä syntyy epämuodollista parlamentaarista katetta presidentin toimille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi