play

Hallitus ja oppositio mittelivät poliisien määrästä, kun oppositio kertoi jättävänsä välikysymyksen katurikollisuudesta

Kokoomusjohtaja Petteri Orpo kertoi eduskunnan kyselytunnilla puolueen lähtevän mukaan välikysymykseen.  LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomusjohtaja Petteri Orpo kertoi eduskunnan kyselytunnilla puolueen lähtevän mukaan välikysymykseen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

STT-Lehtikuva

Suurimmat oppositiopuolueet aikovat haastaa hallitusta välikysymyksellä katurikollisuudesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi asiasta tiedotteella, ja kokoomusjohtaja Petteri Orpo kertoi eduskunnan kyselytunnilla puolueen lähtevän mukaan välikysymykseen. Purra kertoi tiedotteessa, että välikysymys tulee koskemaan katuväkivaltaa ja -ryöstöjä, katujengejä ja niihin reagoimista.

Istuntosalissa perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemi luetteli rikollisuutta koskevia uutisotsikoita tältä vuodelta.

–  Tämä on yksi pahimmista hallituksen epäonnistumisista, Niemi sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin resursseista nokkapokkaa

Keskustelu äityi nopeasti sanailuksi poliisien määrän kehittymisestä.

Sisäministeri Krista Mikkonen syytti kokoomusta ja perussuomalaisia siitä, että poliisien määrä laski niiden ollessa hallitusvastuussa viime vaalikaudella. Varsinkin koko kauden hallituksessa istuneesta kokoomuksesta ministerin huomio sai aikaan vastalauseita. Poliisien määrä kääntyi kasvuun vuoden 2017 jälkeen, mutta määrä oli silti viime hallituskauden päätteeksi alhaisempi kuin sen alkaessa.

Poliisien määrän lisäämisen ohella Mikkonen vastasi hallituksen panostaneen ennaltaehkäisevään toimintaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Iso ongelma on, että poliisin määriä vähennettiin viime kaudella. Sen takia poliisien mahdollisuus kouluvierailuihin on vähentynyt, Mikkonen sanoi.

Sekä perussuomalaiset että kokoomus etsivät apukeinoja rikollisuuden ehkäisyyn aiemmista poliittisista ohjelmistaan. Perussuomalaiset vaati kovempia rangaistuksia ja kokoomus niiden ohella ennaltaehkäisevää toimintaa.

Perussuomalaiset ennakoi välikysymystä jo aiemmin tällä viikolla, kun se nosti teeman esille lisäbudjetin käsittelyn yhteydessä. Perussuomalaiset piti salissa esillä maahanmuuttajataustaisten nuorten korkeaa osuutta tuoreissa rikoksissa.

–  Kyse ei ole teidän lisäämistänne poliisien resursseista. Kyse on teidän ja koko eduskunnan ajamasta maahanmuuttopolitiikasta, Purra sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi oppositio kysyi hallitukselta varhaiskasvatuksen hoitajapulasta ja ensi vuoden aloittavien hyvinvointialueiden rahoituksen riittämisestä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi