play

Hätäpuheluissa oli aamulla hetkellisiä häiriöitä ympäri Suomea – vikatilanne näkyi pitkänä jonotusaikana hätänumeroon

Häiriö kesti aamulla noin kymmenen minuuttia, jonka aikana hätäpuheluihin ei pystytty vastaamaan.  LEHTIKUVA / Vesa Moil

Häiriö kesti aamulla noin kymmenen minuuttia, jonka aikana hätäpuheluihin ei pystytty vastaamaan. LEHTIKUVA / Vesa Moil

STT-Lehtikuva

Hätäpuheluissa oli hetkellinen häiriö keskiviikkoaamuna ympäri Suomea. Häiriö kesti noin 15 minuuttia, ja sen aikana puheluihin ei pystytty vastaamaan.

–  Käytännössä tämä näkyi ihmisille pitkänä jonotusaikana. Jono pystyttiin purkamaan, kun varajärjestelmä saatiin käyttöön, sanoi Hätäkeskuslaitoksen johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen STT:lle.

Vikatilanne havaittiin varttia vaille seitsemän aamulla. Kello seitsemän jälkeen saapuneet hätäpuhelut ohjattiin varayhteyksille ja hätäpuheluliikenteen toiminta palautui normaaliksi.

Hätäkeskuslaitoksen tiedotteen mukaan vikatilanteen aikana hätäpuhelun soittaja kuuli normaalia puhelun hälytysääntä. Varayhteydelle siirron yhteydessä hätänumeroon jonottaville soittajille annettiin puhetiedote, jossa pyydettiin soittamaan uudelleen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vikatilanteen jälkeen hätäpuhelut toimivat normaalisti. Varajärjestelyistä on nyt luovuttu.

"Ulkopuolisesta vaikuttamisesta ei ole ollut kyse"

Matilainen arvioi, että häiriö koski muutamia kymmeniä soittajia, mutta hänellä ei ollut tiedossaan tarkkoja lukuja.

Hätäkeskuslaitoksella ei ole tiedossa, että vikatilanteen vuoksi kukaan hätänumeroon soittaneista olisi jäänyt kokonaan ilman apua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksittäisistä hätäpuheluista on mahdollista jättää palautetta Hätäkeskuslaitoksen verkkosivujen kautta.

Hätäkeskuslaitoksen pääkäyttöpäällikön Mika Lamun mukaan häiriön syy vaikuttaa olleen puhelinjärjestelmän sisäisestä prosessista aiheutunut vika. Ongelman uusiutumisen todennäköisyyttä hän pitää hyvin pienenä.

–  Korjaus vastaavan tilanteen syntymisen estämiseksi on jo toteutuksessa ja seuraamme tilannetta tehostetusti. Ulkopuolisesta vaikuttamisesta ei ole ollut kyse, Lamu sanoo tiedotteessa.

Hätäkeskuslaitoksella oli ollut maanantain ja tiistain välisenä yönä järjestelmäpäivitys, joka onnistui suunnitelmien mukaisesti ja hätäpuhelut toimivat normaalisti päivityksen jälkeen, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi