play

Henriksson: Suomen on istuttava niissä pöydissä, joissa päätetään Suomen ja Euroopan turvallisuudesta

Suomesta pitää tulla täysivaltainen Naton jäsen, linjasi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. 
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomesta pitää tulla täysivaltainen Naton jäsen, linjasi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Suomesta pitää tulla täysivaltainen Naton jäsen, jolla on mahdollisuus vaikuttaa puolustusliiton tulevaan politiikkaan ja oikeus turvallisuustakuisiin viidennen artiklan mukaisesti, linjasi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.

Henriksson korosti, että Suomen Nato-jäsenyys on Suomen ja suomalaisten turvallisuuden varmistamista. Suomi ei liittyisi Natoon ollakseen uhka kenellekään, vaan varmistaakseen mahdollisimman hyvän suojan omalle maalleen ja omalle väestölleen.

–  Sotilaallinen hyökkäys maatamme kohtaan pitää olla niin epähoukutteleva ajatus, että kukaan ei sitä tekisi, Henriksson sanoi.

Suomen ja Ruotsin rinnakkainen hakemus Naton jäseneksi olisi Henrikssonin mukaan paras ratkaisu koko Itämeren alueen ja Pohjoismaiden turvallisuustilanteen kannalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Henriksson totesi, että Putinin hyökkäys Ukrainaan on johtanut yhtenäisempään Ukrainaan kuin koskaan, yhtenäisempään EU:hun kuin vuosikymmeniin ja historialliseen muutokseen ihmisten asenteissa mahdollista Nato-jäsenyyttä kohtaan sekä Suomessa että Ruotsissa.

RKP:n puoluekokous otti jo vuonna 2016 kantaa Suomen Nato-jäsenyyden puolesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi