play

HS-gallup: Kokoomus yhä Suomen suosituin puolue, SDP vahvisti asemiaan

Petteri Orpo johtaa kokoomusta.  LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Petteri Orpo johtaa kokoomusta. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT-Lehtikuva

Oppositiopuolue kokoomus jatkaa Suomen suosituimpana puolueena 23,9 prosentin kannatuksella, selviää Helsingin Sanomien teettämästä tuoreesta mittauksesta. Puolueen kannatus laski aiemmasta kyselystä puoli prosenttiyksikköä.

Heinäkuun kyselyssä toisena oleva pääministeripuolue SDP on vahvistanut kannatustaan 19,9 prosenttiin. Se kasvatti suosiotaan puolella prosenttiyksiköllä. Kolmanneksi suosituin on opposition perussuomalaiset 14,7 prosentin kannatuksella.

Hallituksessa istuvat keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto olivat seuraavaksi suosituimmat puolueet. Keskustaa kannatti 11,6 prosenttia vastaajista, vihreitä 9,8 prosenttia ja vasemmistoliittoa 7,7 prosenttia.

Hallituksen RKP:tä kannatti 4,6 prosenttia vastaajista. Opposition kristillisdemokraattien suosio oli 3,6 prosenttia ja nyt-liikkeen 2,2 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mittauksen toteutti Kantar TNS. Siinä selvitettiin, mitä puoluetta vastaajat äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Puhelinhaastatteluun osallistui runsaat 2  400 ihmistä, ja aineisto kerättiin 13. kesäkuuta–12. heinäkuuta. Tulosten virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi