play

HS: Kansanedustaja Elina Valtosella ollut iso talletus Jerseyn saarella

Valtonen kertoo sosiaalisessa mediassa, että talletus liittyi hänen työskentelyynsä pankkikonsernissa Lontoossa vuosina 2007–2012.  LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Valtonen kertoo sosiaalisessa mediassa, että talletus liittyi hänen työskentelyynsä pankkikonsernissa Lontoossa vuosina 2007–2012. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

STT-Lehtikuva

Kansanedustaja Elina Valtosella (kok.) on ollut yli 100  000 euron arvoinen talletus brittiläisen pankin sivukonttorissa Jerseyn saarella, kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n haltuunsa saaman dokumentin mukaan hänellä oli vielä ainakin huhtikuussa 2014 yhteensä 93  597 puntaa eli yli 100  000 euroa rahaa Natwest-pankin konttorissa, joka sijaitsee Saint Helierin kaupungissa Jerseyn saarella. Jerseytä on perinteisesti pidetty veroparatiisina.

Valtonen kertoo Facebookissa ja Twitterissä, että talletus liittyi hänen työskentelyynsä RBS-pankkikonsernissa Lontoossa vuosina 2007–2012. Työnantaja maksoi samaan konserniin kuuluvan Natwest-pankin tilille hänen palkkansa ennakonpidätyksen jälkeen. Järjestely liittyi Valtosen mukaan ulkomaisten työntekijöiden verojärjestelyyn, jossa niiltä päiviltä, joina ei työskennellyt Britanniassa, sai verohelpotusta Britannian valtionverotuksessa.

Valtosen mukaan käytäntöön ei liittynyt mitään laitonta eikä hän ole sellaisiin syyllistynyt. Valtonen sanoo, ettei hän myöskään ole itse voinut vaikuttaa palkkajärjestelyn toteutukseen ja ettei hän pidä kyseistä käytäntöä viisaana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtosen mukaan tili toimi ainoastaan käyttötilinä eikä siltä tehty sijoituksia. Tili on hänen mukaansa lopetettu vuonna 2015 tarpeettomana.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi