play

HS löysi puolitoista vuotta kateissa olleen Nuorisosäätiön ex-johtajan Perttu Nousiaisen Sveitsistä – palasi Suomeen iltalennolla, poliisi oli vastassa

Nuorisosäätiön entinen hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen on ollut kateissa maaliskuusta 2020 lähtien. Kuva on vuodelta 2003. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen
///Huom. Jutun kuva vaihdettu, aiemmin kuvassa oli Nuorisosäätiön entinen toimitusjohtaja Aki Haaro, ei Perttu Nousiainen, kuten kuvatekstissä virheellisesti kerrottiin.

Nuorisosäätiön entinen hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen on ollut kateissa maaliskuusta 2020 lähtien. Kuva on vuodelta 2003. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen ///Huom. Jutun kuva vaihdettu, aiemmin kuvassa oli Nuorisosäätiön entinen toimitusjohtaja Aki Haaro, ei Perttu Nousiainen, kuten kuvatekstissä virheellisesti kerrottiin.

STT-Lehtikuva

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona löytäneensä Nuorisosäätiön entisen hallituksen puheenjohtajan Perttu Nousiaisen Sveitsistä. Raskaista talousrikoksista syytetty Nousiainen on ollut kateissa maaliskuusta 2020 lähtien.

Nousiaista ja Nuorisosäätiön entistä toimitusjohtajaa Aki Haaroa vastaan nostettiin viime viikolla useita talousrikossyytteitä Nuorisosäätiön toimintaan liittyen. Heitä syytetään muun muassa törkeästä lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa, törkeästä kavalluksesta ja törkeästä väärennyksestä. Aiemmin tänä vuonna Nousiainen tuomittiin maksamaan miljoonaluokan vahingonkorvaukset Vaparatalot-yhtiölle.

Helsingin Sanomien toimittajat menivät viime viikolla etsimään Nousiaista saamiensa vihjeiden perusteella sveitsiläisestä Verbierin hiihtokeskuksesta. Siellä he näkivät Nousiaisen näköisen miehen menevän ravintolaan, jonka omistaa kaksi suomalaismiestä. Miehillä on kytköksiä Nuorisosäätiöön.

Kun toimittajat lähestyivät miestä, tämä yritti aluksi puhua virolaisella aksentilla ja kiisti olevansa Nousiainen. Mies oli käyttänyt Sveitsissä nimeä Tommy Koski. Hän suostui lopulta keskustelemaan toimittajien kanssa, mutta pakenikin vessareissun aikana ravintolasta takaoven kautta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin Sanomat sai kuitenkin uudelleen yhteyden mieheen, joka myönsi olevansa Nousiainen.

Myöhemmin illalla HS kertoi Nousiaisen palanneen Suomeen iltalennolla, jolta poliisi otti hänet kiinni heti laskeutumisen jälkeen. HS:n kuvaaja Sami Kero tallensi kiinnioton videolle.

Nousiainen, 42, päätti HS:n mukaan lopettaa piileskelemisen, kun lehti löysi hänet viime viikonloppuna. Helsingin Sanomat on haastatellut Nousiaisen ja aikoo julkaista haastattelun lähipäivinä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi