play

HS: Marinin hallituksella yhä vahva kannatus, vaikka suosio heikentynyt

HS:n kyselyssä 63 prosenttia vastaajista katsoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) onnistuneen tehtävässään.  LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

HS:n kyselyssä 63 prosenttia vastaajista katsoo pääministeri Sanna Marinin (sd.) onnistuneen tehtävässään. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

STT-Lehtikuva

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus nauttii edelleen väestön valtaosan kannatusta, vaikka suosio on tullut maltillisesti alaspäin, ilmenee kyselystä. Hallituksen arvioi onnistuneen melko tai erittäin hyvin työssään 54 prosenttia, kun joulukuun kyselyssä vastaava osuus oli 57 prosenttia.

Hallituksen katsoo epäonnistuneen 16 prosenttia vastaajista. Kolmannes suhtautui hallituksen tekemiseen neutraalisti.

Myös pääministeri Marinin kannatus on edelleen poikkeuksellisen korkealla tasolla. Marinin katsoo onnistuneen 63 prosenttia vastaajista, kun aiemmin Marinin työn laadun arvioi hyväksi 70 prosenttia. Ennen Marinia vastaajien enemmistö on ollut tyytyväinen pääministeriin vain kerran Juha Sipilän (kesk.) kaudella vuonna 2015 ja kahdesti Jyrki Kataisen (kok.) kaudella vuonna 2012.

Marinin lisäksi valtaosa (53 %) arvioi valtiovarainministerin tehtävistä vetäytyneen Matti Vanhasen (kesk.) työn jäljen hyväksi. Edelliskyselyyn verrattuna kannatustaan lisäsi selvästi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), joka sai 35 prosentin suosion. Joulukuun kyselyssä kannatus oli 22 prosenttia, ja tuolloin Haavisto oli näkyvästi esillä al-Holiin liittyvän ministerivastuuasian vuoksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyselyn toteutti Kantar TNS kesä-heinäkuussa. Siihen vastasi tuhat ihmistä. Virhemarginaali on reilut kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi