play

HS: Perussuomalaisten aluevaaliehdokkaat saaneet yli kaksi kertaa niin paljon rikossyytteitä kuin muiden isojen puolueiden ehdokkaat

Aluevaaleissa on ehdolla kaikkiaan liki 10600 ihmistä. Kuva vaalimainoksista on Porvoosta.  LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Aluevaaleissa on ehdolla kaikkiaan liki 10600 ihmistä. Kuva vaalimainoksista on Porvoosta. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT-Lehtikuva

Perussuomalaisten aluevaaliehdokkaat ovat saaneet viime vuosina rikossyytteitä yli kaksi kertaa niin paljon kuin muiden isojen puolueiden ehdokkaat, kertoo Helsingin Sanomien selvitys.

Perussuomalaisten selvä ero muiden puolueiden ehdokkaisiin on pysynyt samalla tasolla kuin vuosien 2017 ja 2021 kuntavaaleissa. Kaikki puolueet ovat kuitenkin ottaneet aluevaaleissa ehdokkaikseen aiempaa vähemmän poliisin kanssa tekemisiin joutuneita poliitikkoja.

Selvityksen mukaan 6,3 prosenttia aluevaaleissa ehdolla olevista perussuomalaisista on saanut vuosina 2016–2021 yhden tai useamman syytteen. Viime vuoden kuntavaalien alla vastaava osuus oli 8,2 prosenttia.

Toiseksi eniten oikeuden eteen ovat joutuneet vasemmistoliiton ehdokkaat, joista yhden tai useamman syytteen oli saanut 3,0 prosenttia ehdokkaista. Kolmanneksi suurin osuus oli kristillisdemokraattien keskuudessa, 2,2 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vähiten syytteitä ovat saaneet RKP:n ja vihreiden ehdokkaat.

Syyte ei ole sama asia kuin tuomio, mutta kaikkiaan noin 95 prosenttia nostetuista syytteistä johtaa tuomioon, HS kertoo. Kaikki lehden jutussa käsitellyt syytteet eivät ole johtaneet tuomioon.

Aluevaaleissa on ehdolla kaikkiaan liki 10  600 ihmistä. Kaikkien ehdokkaiden määrään verrattuna syytteitä saaneiden luku on pieni, vajaat kolme prosenttia tutkitusta joukosta.

Ehdokkaiden saamat rikossyytteet keskittyvät miehille. HS:n selvityksen syytteitä saaneista 79 prosenttia on miehiä, kun miesten osuus kaikista ehdokkaista on 55 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikeuden eteen joutunut aluevaaliehdokas on todennäköisimmin ollut syytettynä pahoinpitelystä. Toiseksi yleisin syy joutua käräjille ovat törkeät rattijuopumukset ja kolmanneksi yleisin syy liikennerikkomukset, selvitys kertoo.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi