play

HS: Useampi kuin joka kolmas suomalainen huolissaan Venäjän uhasta

HS:n kyselyn mukaan suomalaisista 37 prosenttia pitää ykköshuolenaan Venäjän uhkaa.
Lehtikuva/ AFP / Russian Defence Ministry

HS:n kyselyn mukaan suomalaisista 37 prosenttia pitää ykköshuolenaan Venäjän uhkaa. Lehtikuva/ AFP / Russian Defence Ministry

STT-Lehtikuva

Suomalaisista useampaa kuin joka kolmatta huolestuttaa Venäjän poliittinen ja sotilaallinen uhka. Asia selviää Helsingin Sanomien julkaisemasta tuoreesta mielipidekyselystä.

Kyselyssä vastaajille annettiin useampia vaihtoehtoja ja kysyttiin, mikä heitä huolestuttaa erityisesti. Vastaajista 37 prosenttia antoi vastaukseksi Venäjän uhan. Vastaajista 34 prosenttia puolestaan valitsi päähuolenaiheekseen energian hinnannousun.

Myös ilmastonmuutos huolena

Suomalaisia seuraavaksi eniten huolestuttaa HS:n mielipidekyselyn perusteella ilmastonmuutos ja ympäristöongelmat. Tämän ykköshuolekseen valitsi vastaajista suurin piirtein joka neljäs eli 24 prosenttia. Ukrainan sodan leviämisestä koko Eurooppaa oli huolissaan noin joka viides, 21 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen sotilaallinen liittoutuminen ja sitoutuminen kansainvälisiin kriiseihin puolestaan huolettivat vain neljää prosenttia vastaajista.

HS:n tilaaman kyselyn toteutti Kantar Public internetpaneelissa kesäkuun puolivälissä. 18–79-vuotiaita suomalaisia edustavaan kyselyyn haastateltiin 1  050 ihmistä ja sen virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi