play

Stubb jatkaa selvässä johdossa Ylen presidenttikyselyssä – Halla-aho kirinyt toisena olevaa Haavistoa

Kuva: Vesa Moilanen

STT

Alexander Stubb (kok.) jatkaa edelleen kärjessä Ylen tuoreessa presidenttikyselyssä. Kyselyyn vastanneista 27 prosenttia kertoi kannattavansa Stubbia, mikä on neljä prosenttiyksikköä vähemmän Ylen joulukuiseen kyselyyn verrattuna.

Vihreiden tukemaa Pekka Haavistoa kannatti edelleen 23 prosenttia vastanneista.

Kolmanneksi Ylen kyselyissä noussut Jussi Halla-aho (ps.) nosti kannatustaan kahdeksan prosenttiyksikköä 18 prosenttiin. Keskustan ehdokkaan Olli Rehnin kannatus kasvoi kyselyssä kahdella prosenttiyksiköllä 14 prosenttiin.

Li Anderssonia (vas.) äänestäisi seitsemän prosenttia vastaajista, Jutta Urpilaista (sd.) viisi prosenttia ja valitsijayhdistyksen ehdokas Mika Aaltolaa 3 prosenttia vastaajista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sari Essayahin (kd.) kannatus jäi kahteen prosenttiin ja Liike Nytin Harry Harkimo prosenttiin.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi 17.–23. tammikuuta yli 1  500 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Vaalien ensimmäisen kierroksen ehdokkaan valitsi vain 76 prosenttia Ylen kyselyyn vastanneista. Ylen mukaan kannastaan epävarmoja vastaajia on huomattavasti enemmän kuin edellisissä tutkimuksissa.

Ylen kyselyn mukaan Stubb voittaisi myös toisella kierroksella Haaviston ja Halla-ahon. Toisella kierroksella Stubbia äänestäisi 59 prosenttia, jos vastassa olisi Haavisto. Ero olisi suurempi Halla-ahoa vastaan, jolloin Stubbia kannattaisi 75 prosenttia vastaajista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ylen edellisessä kannatusmittauksessa joulukuun puolivälissä Stubbia kannatti 31 prosenttia. Toisena oli Haavisto 23 prosentin kannatuksella. Rehnin kannatus oli tuolloin 12 prosentissa ja Halla-Ahon kymmenessä prosentissa.

Muihin tuoreisiin gallup-tuloksiin verrattuna Stubbin etumatka on Ylen kyselyssä ollut muita suurempi.

Helsingin Sanomien (HS) maanantaina julkaisemassa kyselyssä Stubb oli 22 prosentin kannatuksella vain kaksi prosenttiyksikköä Haavistoa edellä. HS-gallupissa Halla-ahoa kannatti 18 prosenttia vastaajista.

Viikonloppuna julkaistussa Uutissuomalaisen (USU) kyselyssä Haavisto oli kärjessä 22 prosentilla ja Stubb toisena 21 prosentilla. USU-gallupissa Halla-ahon kannatus oli vain 11 prosenttia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eri toimijoiden teettämät kyselyt eivät ole aina suoraan vertailukelpoisia.

Presidentinvaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelun mukaan ennakkoon äänesti 44 prosenttia Suomessa asuvista äänioikeutetuista ja vaaleissa on annettu jo noin 1,89 miljoonaa ääntä.

Ensimmäisen kierroksen virallinen vaalipäivä on tämän viikon sunnuntaina 28. tammikuuta. Todennäköinen toinen kierros järjestetään kaksi viikkoa myöhemmin 11. helmikuuta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi