play

Metsästäjää puri haavoitettu karhu Kainuussa – metsästäjää myös ammuttiin vahingossa jalkaan kahdesti

Kuvituskuva

Kuvituskuva Kuva: Anne Marjola-Hassinen

STT-Lehtikuva

Metsästystilanteessa haavoitettu karhu puri metsästäjää Kainuun Sotkamossa lauantai-iltana. Asiasta tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Karhu oli haavoituttuaan päässyt lähestymään metsästäjää, jolloin tämä oli joutunut karhun alle. Karhu ehti purra metsästäjää, ennen kuin muut paikalla olleet metsästäjät tappoivat eläimen.

Metsästäjät ampuivat karhua useasti lähietäisyydeltä. Kaksi laukausta osui karhun alla ollutta metsästäjää jalkaan. Luotien epäillään kulkeutuneen karhun läpi.

Loukkaantunut metsästäjä kuljetettiin sairaalahoitoon. Rikoskomisario Minna Vuori kertoo STT:lle, että metsästäjän vammat ovat vakavia, mutta hän ei ole tiettävästi hengenvaarassa. Loukkaantunut on Vuoren mukaan keski-ikäinen mies.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi tutkii asiaa alustavasti metsästysrikoksena ja vammantuottamuksena. Molemmista rikosnimikkeistä epäillään alkutietojen perusteella yhtä seurueen metsästäjää, jonka arvellaan ampuneen karhun alla ollutta miestä kahdesti jalkaan.

Metsästysrikosepäily ei liity karhuun vaan metsästyksen turvallisuuteen. Karhun metsästyskausi on käynnissä.

–  Metsästäessä ei saa aiheuttaa vaaraa ihmiselle tai yleiselle turvallisuudelle. Tässä on myös vahinkoa ihmiselle aiheutunut, Vuori sanoo.

Tutkinta jatkuu asianosaisten kuulusteluilla. Tilannetta ja olosuhteita selvitetään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Pitää selvittää, että kuka on vastannut metsästyksestä, miten metsästys on ohjeistettu ja mitä siellä on tapahtunut, Vuori selostaa.

Rikoskomisario Vuorelle ei ole tullut vastaavaa tapausta aikaisemmin vastaan. Karhujahdeissa tapahtuu hänen tietääkseen joskus uhkaavia tilanteita, mutta näin vakavaan tapahtumaan hän ei ole törmännyt.

–  Uskoisin, että tällainen tapaus on aika harvinainen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi