play

JHL:n lakko laajenee – junaliikenne, metrot ja ratikat pysähdyksiin

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n poliittinen lakko helmikuun alussa laajenee koskemaan myös junaliikennettä.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n poliittinen lakko helmikuun alussa laajenee koskemaan myös junaliikennettä. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Eetu Halonen / STT

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n poliittinen lakko helmikuun alussa laajenee. JHL:n tiedotteen mukaan lakko pysäyttää Suomen junaliikenteen Pohjois-Suomen yöjunia lukuun ottamatta helmikuun 2. päivänä. Vuorokauden pituinen lakko seisauttaa myös metrot, raitiovaunut ja pääkaupunkiseudun paikallisjunat.

JHL:n mukaan lakko vaikuttaa osittain myös linja-autoliikenteeseen, koska Helsingin bussiliikenne ja Turun kaupunkiliikenne ovat lakon piirissä.

Lisäksi JHL järjestää yhdessä muiden ammattiliittojen kanssa lakon energia-alalla helmikuun 1. ja 2. päivänä. Lakko koskee yrityksiä, jotka vastaavat sähköverkkojen rakentamisesta ja kunnossapidosta.

Näiden ohella liittoon kuuluva raideammattilaisten Kaakon Satamat JHL -niminen osasto toteuttaa helmikuun 1. päivänä vuorokauden pituisen poliittisen työtaistelun Kymenlaaksossa Haminan ja Kotkan ratapihoilla sekä satamissa.

Työtaistelu keskeyttää käytännössä kaikki ratapihatoiminnot Haminassa ja Kotkassa, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

JHL on jo aiemmin ilmoittanut lakoista lentoliikenteessä ja pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksessa tammi–helmikuun vaihteessa. Moni muukin ammattiliitto järjestää samoihin aikoihin laajoja poliittisia lakkoja. Liitot vastustavat lakoilla Petteri Orpon (kok.) hallituksen ajamia tiukennuksia työelämää koskevaan lainsäädäntöön.

JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström sanoo, että lakkoihin on jouduttu, koska hallitus ajaa työmarkkinoille rajuja heikennyksiä eikä suostu neuvottelemaan palkansaajien kanssa.

–  Hallituksen ajamat muutokset hyödyttävät pelkästään työnantajia. Se ei ole yllättävää, sillä hallitusohjelma on kuin kopioitu EK:n ja muiden työnantajajärjestöjen vaalitavoitteista, Ekström sanoo tiedotteessa.

–  Hallitus ei neuvottele vaan sanelee. Politiikan tulos näkyy nyt laajoina lakkoina.

JHL:n lakot ovat osa ammattikeskusjärjestö SAK:n Painava syy -työtaistelukampanjaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi