play

Sähkötukeen kaavaillaan senttirajaa – kertakorvaus ei koskisi niitä, joilla on halvimmat sähkösopimukset

STT

Kertakorvauksena maksettavaan sähkötukeen kaavaillaan STT:n tietojen mukaan senttirajaa. Kertakorvausta eivät voisi saada ne, joilla on kaikkein edullisimmat sähkösopimukset. Puhetta on ollut kymmenestä sentistä, mutta rajaa ei ole STT:n tietojen mukaan vielä päätetty.

Senttiraja jäi aikaisemmin pois, koska sen luultiin olevan mahdoton toteuttaa, kuvaili eräs hallituslähde.

Hallituksen sähköministerien erityisavustajat jatkavat torstaina puoliltapäivin neuvotteluja sähkötuen yksityiskohdista. Avustajat neuvottelivat työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) valmistelemasta esitysluonnoksesta myös keskiviikkona, mutta sopua ei vielä syntynyt.

Hallituslähteiden mukaan poliittista kiistaa ei juurikaan ole, mutta osa pohjaesityksen avoimista teknisistä kysymyksistä vaatii vielä jatkovalmisteluja TEMissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kertakorvauksesta on tullut paljon palautetta, jonka mukaan tuen ei pitäisi koskea niitä, joilla on edullinen sähkösopimus. Senttirajan asettamisella heidät saataisiin kohdennettua pois tuen piiristä.

Jos jonkun lasku on edullisesta sopimuksesta huolimatta erittäin suuri, hän voisi hyödyntää vuoden alusta voimaan tullutta sähkövähennystä tai Kelasta haettavaa tukea, hallituslähteistä muotoiltiin.

Hallitus on jo linjannut, että kertakorvaus maksettaisiin takautuvasti marras- ja joulukuun kulutuksen perusteella neljän talvikuukauden ajan. Tuen kokonaismäärä on enintään noin 400 miljoonaa euroa. Omavastuu olisi 100 euroa kuukaudessa, ja tukikatto olisi 700 euroa kuukaudessa neljän kuukauden ajan.

Korvausprosentti on STT:n tietojen mukaan asettumassa TEMin pohjaesityksessä noin 50 prosenttiin. Näin halutaan estää sähkölaskujen ylikorvaaminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Henkilötunnuksella sähkösopimuksensa tehneet maatalousyrittäjät saisivat myös takautuvasti maksettavaa sähkötukea, jos he täyttävät kertakorvauksen reunaehdot.

Y-tunnuksella sähkönsä hankkiville maataloustiloille on valmisteltu erillistä tukea kertakorvauksen rinnalla.

TEM on valmistellut samaan aikaan myös sähkölaskujen maksuaikoihin pidennystä tarjoavaa lainsäädäntöä. Pidennys koskisi STT:n tietojen mukaan tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuun sähkölaskuja.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi