play

IL: Viime vuoden "tulokuningas" kertoo, että on pyrkinyt olemaan poissa ihmisten silmistä

Viime vuoden veropäivänä tulolistan kärjestä löytyi yllätysnimi. Suurien pääomatulojen syyksi paljastui lopulta "numeroilla leikkiminen".

Viime vuoden veropäivänä tulolistan kärjestä löytyi yllätysnimi. Suurien pääomatulojen syyksi paljastui lopulta "numeroilla leikkiminen". Kuva: ESM arkisto

Henna Sotamaa-Leino

Viime marraskuussa verotietojen julkistamispäivänä Suomessa ihmeteltiin, kuka on tulolistan kärkeen 133,7 miljoonan euron pääomatuloilla noussut Juhapekka Piiroinen. Jo samana päivänä hän kertoi vain ”leikkineensä numeroilla” ja tehneensä virheen tuloja ilmoittaessaan.

Hämeenlinnan Tuuloksessa asunut peliohjelmoija kertoi jättäneensä verotuksestaan oikaisupyynnön Verohallinnolle.

– Olen leikkinyt järjestelmässä numeroilla ja ajatuksissa näemmä postannut sen eteenpäin, Piiroinen kirjoitti verottajalle lähettämässään ja STT:lle välittämässään oikaisupyynnössä.

Myöhemmin hän kertoi Ylelle, että halusi osoittaa teollaan laissa olevan porsaanreiän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iltalehti otti yhteyttä Piiroiseen nyt, kun "tulokuninkuudesta" on kulunut lähes vuosi. Sähköpostilla vastannut Piiroinen sanoo muuttaneensa pois Suomesta ja keskittyneensä liikunnan harrastamiseen.

– Olen pyrkinyt olemaan poissa ihmisten silmistä ja ajatuksista, kun selkeästi tuo (julkisuus) toi omia lieveilmiöitään mukanaan, Piiroinen kertoo Iltalehdelle.

Hän kertoo, että viime vuoden kokemuksen perusteella hänen käy sääliksi eniten ansainneiden listalle päätyviä ihmisiä, jotka "sitä kautta ovat kärsimässä rangaistusta menestymisestä, jossa he eivät ole yrittäneet peitellä numeroitaan".

Iltalehden mukaan Piiroinen lopetti Goofy Unicorn -yrityksen toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä lokakuussa 2023. Kaupparekisterin tietojen mukaan yrityksellä ei ole ollut tilikausilla 2020 ja 2021 toimintaa, eikä se ole tuottanut voittoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iltalehti kertoo, että Goofy Unicornissa on nollan euron osakepääoma ja 1 337 000 osakemäärä. Piiroisella on ollut aiemmin myös 1337 Software -niminen yritys. Viime vuonna julkisuuteen nousseet, Piiroisen ilmoittamat pääomatulot olivat juuri 133,7 miljoonaa euroa. Numeroyhdistelmä 1337 voidaan lukea myös sanana "leet", jota käytetään verkkokeskusteluissa tarkoittamaan esimerkiksi hyvää pelaajaa tai ohjelmoijaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi