play

"Ilmastollisesti luonnonkala on paras eläinproteiini" - miksi suomalaiset syövät norjalaista lohta, vaikka kotimainen kala hakkaisi sen ympäristön näkökulmasta mennen tullen?

Kääpän suku on myynyt Lahden torilla kalaa 60 vuotta. Karoliina Kääpä karauttaa yrityksen kala-autolla Lahden kuukausimarkkinoille joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko.

Kääpän suku on myynyt Lahden torilla kalaa 60 vuotta. Karoliina Kääpä karauttaa yrityksen kala-autolla Lahden kuukausimarkkinoille joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Kuva: Mirja Hussain

Janne Urpunen

Suomalaisen luonnonkalan syömisessä on järkeä. Kala on terveellistä ja kalan syönnillä on myönteisiä ympäristövaikutuksia. Kalastuksella poistetaan vesistöjen ravinnekuormaa ja vähennetään vesistöjen rehevöitymistä. Kotimaisen kalan syöminen tukee myös suomalaista työtä.