play

Iltalehti: SDP:n Niina Malmia epäillään rikoksesta – liittyy 420 euron viisumihankintaan

STT-Lehtikuva

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Imatran kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan Erkki Saarimäen (sin.) viisumihankinnasta, kertoo . Lehden tietojen mukaan rikoksesta epäillään Saarimäkeä ja Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajaa Niina Malmia. Malm on myös kansanedustaja ja SDP:n varapuheenjohtaja.

Kyseessä on 419,99 euron viisumilasku. Saarimäki oli itse tilannut viisumin, ja Malm oli hyväksynyt Saarimäen viisumilaskun tarkistamatta, onko se aiheellinen.

Poliisi on kertonut Iltalehdelle epäilevänsä rikoksesta kahta henkilöä, mutta se ei ota kantaa rikoksesta epäiltyjen nimiin. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Raivikko Kaakkois-Suomen poliisista sanoo Iltalehden mukaan, että rikosnimikkeet ovat toisen epäillyn osalta maksuvälinepetos ja virkavelvollisuuden rikkominen ja toisen epäillyn osalta tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen.

Viisumihankinnasta huhtikuussa uutisoineen mukaan asia nousi esiin sisäisen tarkastuksen tavanomaisessa luottokorttien käytön ja edustuskulujen selvityksessä. Sisäinen tarkastus katsoi, ettei Saarimäellä ollut viisumille todellista tarvetta, minkä jälkeen Imatran kaupunginhallitus teki viisumihankinnasta tutkintapyynnön poliisille. Saarimäen mukaan viisumilasku oli mennyt vahingossa kaupungille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisin esitutkinta on vielä alkuvaiheessa.

Malm sanoo STT:lle, ettei hänellä ole kommentoitavaa keskeneräiseen asiaan.

–  Olen jo aiemmin kommentoinut, että olen toiminut yhdessä linjattujen ohjeiden mukaan. Poliisi nyt selvittää, ja haluan antaa poliisille työrauhan siinä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi