play

Imatralla löydettiin näyttävä sievänaamiokärpänen – sitä ei ole aiemmin Suomesta tavattu

Uusia luontaisesti levittäytyneitä kärpäslajeja löydetään Suomesta vuosittain useita, mutta valtaosa niistä on niin pieniä ja huomaamattomia, toisin kuin nyt löytynyt sievänaamiokärpänen.  LEHTIKUVA / HANDOUT

Uusia luontaisesti levittäytyneitä kärpäslajeja löydetään Suomesta vuosittain useita, mutta valtaosa niistä on niin pieniä ja huomaamattomia, toisin kuin nyt löytynyt sievänaamiokärpänen. LEHTIKUVA / HANDOUT

STT-Lehtikuva

Imatran kaupungin teettämissä luontoinventoinnissa on löydetty hyönteislaji, jota ei ole ennen tavattu Suomessa. Kyse on sähkölinjan alta löytyneestä sievänaamiokärpäsestä. Myöhemmin paikalta löytyi lisää yksilöitä, joten kyseessä on todennäköisesti pysyvä kanta.

–  Naamiokärpäsiä on Suomessa vain parikymmentä lajia, ja vain kaksi niistä on loppukesällä runsaslukuisia. Kun sattumalta silmiin osunut yksilö ei vaikuttanut kummaltakaan niistä eikä muutamalta harvinaisemmaltakaan lajilta, päätin pyydystää yksilön, kertoo tiedotteessa lajin löytänyt ympäristökonsultti Petri Lampila suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRYltä.

Uusia luontaisesti levittäytyneitä kärpäslajeja löydetään Suomesta vuosittain useita, mutta valtaosa niistä on niin pieniä ja huomaamattomia, että niiden tunnistaminen vaatii mikroskooppia.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi