play

Orpo: Talouden alustavat raamit tarkoitus antaa tänään – ei vahvista lehtitietoja 2+2+2 miljardin euron sopeutusmallista

Kuva: Lehtikuva

STT

Hallituksen muodostaja Petteri Orpon (kok.) mukaan tänään on tarkoitus antaa talouden alustavat raamit hallitusneuvotteluihin. Taloudesta vastaavan työryhmän raamit antavat suuntaa sille, mitä reformipöydissä tehdään. Ne antavat myös talouden realismia neuvotteluihin.

Hän ei vahvistanut lehtitietoja, joiden mukaan suunnitteilla olisi 2+2+2 miljardin euron sopeutusmalli. Hän kuitenkin totesi, että sopeutus koostuu kolmesta osasta, kuten aiemminkin on kerrottu.

–  Näitä ovat kasvu- ja työllisyystoimet, rakenteelliset uudistukset, joilla saadaan tuottavuutta lisää ennen kaikkea julkiselle sektorille ja sitten kolmantena suorat säästöt ja priorisoinnit. Kaikissa on paljon tekemistä, hän sanoi Säätytalolla aamupäivällä.

Kaikki hallitusneuvotteluissa mukana olevat puolueet ovat sitoutuneet siihen, että valtiontaloutta sopeutetaan kuudella miljardilla eurolla tällä vaalikaudella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muun muassa Maaseudun Tulevaisuus -lehti uutisoi eilen lähteisiinsä viitaten, että suunnitteilla olisi alkuun kahden miljardin leikkaukset ja kaksi miljardia talouden kasvua nopeuttavia toimia. Tarvittaessa myöhemmin tehtäisiin vielä kahden miljardin euron lisäleikkaukset.

Kokoomus, perussuomalaiset, RKP ja kristillisdemokraatit käyvät toista viikkoa hallitusneuvotteluita.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi