play

Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu eroaa – "Tiedossa selkeä päihtymys sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen käytös naisia kohtaan"

Jussi Tuulensuu kuvattuna vuonna 2015.

Jussi Tuulensuu kuvattuna vuonna 2015. Kuva: Elias Lahtinen

STT

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu kertoo Twitterissä eroavansa tehtävästään.

Sanoma Media Finland kertoo omassa tiedotteessaan, että viikonloppuna levisi tietoja Tuulensuun epäasiallisesta käytöksestä Vostok-ainejärjestön vuosijuhlissa Tampereella.

– Tapahtumia on selvitetty tarkemmin, ja tiedossa on tällä hetkellä selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan, tiedotteessa todetaan.

Tuulensuu sanoo olevansa pahoillaan tapahtumista.

– En näe mahdolliseksi uskottavasti jatkaa Aamulehden vastaavan päätoimittajan tehtävässä. Luovun siitä, jotta Aamulehdellä, Sanoman Pirkanmaan journalistiyhteisöllä ja brändeillä olisi parhaat edellytykset jatkaa hyvää työtään ja lukijoidensa palvelemista, hän kirjoitti Twitterissä.

– Olen hyvin pahoillani tapahtuneesta ja otan siitä opikseni. Pyydän anteeksi asianosaisilta. Kollegoita ja kumppaneita kiitän hyvästä yhteistyöstä. En kommentoi asiaa tällä erää enempää, hän lisäsi.

Tuulensuu ei kommentoinut tarkemmin, minkälaista käytöstä hän tarkalleen pahoittelee. Hän ei myöskään ole kiistänyt väitteitä epäasiallisesta käytöksestä. Tuulensuu kertoi maanantai-iltapäivänä STT:lle, että ei anna tällä erää enempää lausuntoja asiasta.

Myös Sanoma Media Finland pahoittelee Tuulensuun käytöstä.

– Emme hyväksy epäasiallista käytöstä emmekä minkäänlaista häirintää työssä tai työhön liittyvissä tapahtumissa, tähän meillä on selkeä ohjeistus. Myös alkoholinkäyttöön liittyen meillä on olemassa toimintamallit, joita on varmasti hyvä edelleen tarkentaa, sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta tiedotteessa.

Aamulehti kertoi sunnuntaina, että Vostok olisi saanut vuosijuhlien jälkeen yhteydenottoja, joissa Tuulensuun olisi kerrottu käyttäytyneen epäsopivasti juhlaillan aikana.

Vostok on Tampereen yliopiston journalistiikan, kuvajournalismin ja visuaalisen journalismin ainejärjestö, joka vietti lauantaina 30-vuotisjuhliaan. Aamulehti oli yksi Vostokin vuosijuhlien yhteistyökumppaneista.

Ainejärjestö Vostokin puheenjohtaja Silja Kinnunen kertoi aiemmin maanantaina STT:lle, että järjestön vuosijuhlissa tapahtui lauantaina häirintää. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida tarkemmin, minkälaisesta häirinnästä on ollut kyse, koska järjestö selvittää vielä häirinnän yleisyyttä ja luonnetta.

– Keräämme parhaillaan juhlien osallistujilta tietoja koetusta tai nähdystä häirinnästä, tiedotteessa sanotaan.

– Käsittelemme häirintätapauksia luottamuksellisesti hallituksemme kesken, ja tapaamme Treyn (Tampereen ylioppilaskunnan) häirintäyhdyshenkilöiden kanssa aiheen tiimoilta tänään.

Vostok kertoi tiedotteessaan, että häirintätapauksia juhlissa on ollut useita. Yksi juhliin osallistuneista kertoo STT:lle, että Tuulensuu oli juhlissa halatessa asettanut kätensä hänen takapuolensa kohdille.

Myöhemmin Tuulensuu antoi haastatellulle kevyen poskisuudelman. 

Haastateltava kertoo, että ei itse kokenut tilannetta häirintänä, mutta ymmärtää, että joku muu voisi kokea. 

– En pitänyt näitä tekoja itse täysin sopimattomina, mutta en täysin sopivinakaan, hän kuvaa.

Asian arkaluonteisuuden vuoksi haastateltu esiintyy nimettömänä jutussa, mutta hänen henkilöllisyytensä on STT:n tiedossa.

Osa tapauksista tapahtui tapahtuman jatkopaikassa, josta järjestyksenvalvojat poistivat Tuulensuun, tiedotteessa sanotaan.

Vostok ei hyväksy Tuulensuun toimintaa ja tuomitsee häirinnän. Ainejärjestön mielestä Tuulensuun ero oli oikea ratkaisu, sillä hänen ei ole sopivaa jatkaa nykyisessä roolissaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jussi Tuulensuu kommentoi tapahtumia ensimmäisen kerran Twitterissä sunnuntai-iltana.

– Käytökseni tiedotusopin ainejärjestön Vostokin hienossa 30-vuotisjuhlassa on ollut esillä myös somessa. Pahoittelen. Olen ollut yhteydessä tapahtuman järjestäjään. Haluan, että kaikki selvitetään asianmukaisesti, Tuulensuu kirjoitti.

STT tavoitti Tuulensuun kommentoimaan asiaa sunnuntai-iltana sekä maanantaina aamupäivällä tekstiviestitse lähes samansisältöisillä viesteillä.

– Suhtaudun asiaan vakavasti ja haluan, että se selvitetään. Olen selvittelyn ajan poissa toimitusten päivittäisestä johtamisesta, minä aikana minulla on sijaiset, hän viestitti maanantaina.

Aamulehti kuuluu Sanoma-konserniin, joka on STT:n suurin omistaja.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi