play

Journalistin ohjeet uusitaan, päätti Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistys

Reilu viikko sitten pidetyssä tiedotustilaisuudessa JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen arvioi, että journalistin ohjeita olisi hyvä tarkastella ainakin verkkoartikkelien korjausmerkintöjen osalta.  LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Reilu viikko sitten pidetyssä tiedotustilaisuudessa JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen arvioi, että journalistin ohjeita olisi hyvä tarkastella ainakin verkkoartikkelien korjausmerkintöjen osalta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT-Lehtikuva

Julkisen sanan neuvoston (JSN) kannatusyhdistys on päättänyt uusia journalistin ohjeet. Päätöksestä kertoi maanantaina STT:lle JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen kannatusyhdistyksen kokouksen jälkeen.

–  Kannatusyhdistys päätti syyskokouksessaan, että projektiin ryhdytään. Yksityiskohdat ja aikataulu hahmottuvat tarkemmin, kun uudistus pääsee vauhtiin ensi vuoden alussa, Hyvönen kertoi.

Hyvösen mukaan ohjeita alkaa uudistaa työryhmä.

–  Ohjeiden uusiminen on yleensä huolellisen keskustelun paikka. Ajatus on, että varsinaisten ohjeiden lisäksi tulisi ohjeistus niiden soveltamiseen, Hyvönen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uudistuksen taustalla muuttunut mediaympäristö

Edelliset päivitetyt Journalistin ohjeet tulivat voimaan vuonna 2014. Hyvösen mukaan ohjeiden päivittämistä alettiin pohtia median toiminnan ja toimintaympäristön muutosten takia.

Kimmokkeina uudistukselle ovat olleet muun muassa JSN:n keväällä tekemä kyselytutkimus media-alan toimijoille ja yleisölle. JSN on myös osallistunut tutkimukseen, jossa selvitettiin journalistien eettisten ohjeiden muutostarpeita Euroopan maissa.

Journalistin ohjeet nousivat keskusteluun myös reilu viikko sitten, kun JSN tiedotti päätöksistään pääministeri Sanna Marinin (sd.) bilevideoiden uutisointiin liittyen. JSN on tähän mennessä antanut vapauttavan päätöksen kaikkiin käsittelemiinsä kanteluihin. Hyvönen totesi tiedotustilaisuudessa, että journalistin ohjeita olisi silti hyvä tarkastella ainakin verkkoartikkelien korjausmerkintöjen osalta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Journalistin ohjeet toimivat joukkoviestinnän itsesääntelyn perustana Suomessa. Ohjeisiin on kiteytetty journalistien ja julkaisijoiden näkemys siitä, millaisten eettisten periaatteiden mukaan he haluavat suomalaisen joukkoviestinnän toimivan. Ohjeita ei ole tarkoitettu käytettäviksi rikos- tai vahingonkorvausvastuun perusteena.

- - - - -

Uutista on korjattu klo 17.38. Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, kimmokkeena journalistin ohjeiden uusimiselle ei ole ollut pääministeri Marinin bilevideoiden uutisointi vaan mm. JSN:n keväällä tekemä kyselytutkimus.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi