play

Risen pääjohtaja MTV:lle: Vankipaikkoja tarvitaan lisää, jos hallitusohjelman kirjaukset toteutuvat

Aihekuva.

Aihekuva. Kuva: Juha Inkinen

STT-Lehtikuva

Hallitusohjelmassa mainitut lainsäädäntötoimet edellyttävät lisäystä vankilapaikkojen määriin, arvioi Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) pääjohtaja Anna Arola-Järvi MTV:n uutisille.

Hallitusohjelmassa esitetään muun muassa aiempaa pidempiä rangaistuksia esimerkiksi katujengeihin kytkeytyvistä rikoksista ja ampuma-aserikoksista.

Arola-Järven mukaan päivittäinen vankipaikkamäärä nousee useilla sadoilla, jos kaikki hallitusohjelmaan kirjatut lainsäädäntötoimet toteutuvat.

–  Rikosseuraamuslaitoksen haasteet ovat tässä kahtalaiset. Toinen on tietenkin se kiinteistöhaaste, eli vankiloita ei pysty nopeasti rakentamaan, ja toinen on henkilöstöhaaste eli myöskään ammattitaitosta meille hyvin koulutettua henkilöstöä ei ole mitenkään nopeasti saatavilla, Arola-Järvi sanoo MTV:n uutisille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rikosseuraamuslaitoksen tilastojen mukaan keskimääräinen päivittäinen vankimäärä Suomessa oli 3  056 vuonna 2022. Määrä oli 250 enemmän kuin vuonna 2021. MTV:n mukaan Rikosseuraamuslaitoksessa ja oikeusministeriössä yritetään parhaillaan selvittää, kuinka selvitä tilanteesta.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi