play

Juhannusliikenne vilkastuu torstaina – hieman aikaisempi tai myöhäisempi lähtö kannattaa

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina, mutta
myös perjantaina aamupäivästä voi joutua jonottamaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Juhannuksen menoliikenne on vilkkaimmillaan torstaina, mutta myös perjantaina aamupäivästä voi joutua jonottamaan. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT-Lehtikuva

Juhannusliikenne vilkastuu loppuviikosta, kun moni suuntaa kohti mökkejä ja luontoa. Liikenne on vilkkaimmillaan torstaina, kertoo tieliikennepäivystäjä Juho Anttonen Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Myös perjantaina aamupäivästä voi joutua jonottamaan, sillä liikennettä on normaalia enemmän.

Pahimpia ruuhkia ennustetaan isoille väylille, erityisesti Nelostielle välille Helsinki–Jyväskylä sekä Lahden seudulta Mikkeliin asti. Ruuhkaisin vyöhyke jatkuu tieliikennekeskuksen mukaan Heinolaan, jonka jälkeen liikenne vähenee ja hajautuu.

Paluuliikenne asettuu todennäköisesti sunnuntaille, mutta alkava kesälomakausi voi pidentää joidenkin juhannusreissua seuraavallekin viikolle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Sunnuntaina todennäköisesti tullaan iltaa myöten takaisin, kenellä maanantaina töitä on. Voi olla, että paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, se helpottaisi tietysti ruuhkia, Anttonen sanoo.

Tietyöt synnyttävät ruuhkaa

Suuret tietyöt ovat jokakesäinen ruuhkan aiheuttaja. Tieliikennekeskuksen mukaan ne ovatkin suurin syy liikenteen jonoutumiseen.

Nelostiellä Jyväskylän pohjoispuolella on iso työmaa, joka voi hidastaa juhannusliikennettä. Myös Viitasaarella Hännilänsalmen sillalla on vain yksi kaista käytössä kesän ajan, joten tieliikennekeskuksesta ennustetaan sinnekin ruuhkautumista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Juhannukseksi on pyritty jättämään teitä mahdollisimman avonaisiksi, ei sinne ylimääräistä ruuhkaa enää haluta tehdä, Anttonen sanoo.

Myös Turun saaristossa voi joutua jonottamaan lautoille, sillä mökeille lähtijöitä on paljon.

Tieliikennekeskuksen mukaan aikaisempi tai myöhäisempi juhannusreissuun lähteminen kannattaa. Pahimpaan ruuhkahuippuun ei kannata lähteä, jos aikataulu sen sallii.

–  Sekä auton että kuljettajan ajokunnon on oltava hyvä, sehän se olisi tärkeintä, Anttonen muistuttaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Junia korvataan busseilla

Poikkeuksellisia järjestelyjä on luvassa myös rautateillä. VR korvaa kaikki junat busseilla Helsingin ja Turun välillä juhannuslauantaina. Myös Tampereen ja Jyväskylän välillä kulkevia junavuoroja korvataan busseilla juhannusviikonlopun aikana. Aikatauluista ja bussikorvauksista ajankohtaisimman tiedon löytää matkahausta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi