play

HS:n kysely: Lakkojen kannatus laskussa

Kuva: Lehtikuva

STT

Ammattiyhdistysliikkeen järjestämien poliittisten lakkojen kannatus on vähentynyt, ilmenee Helsingin Sanomien teettämästä kyselystä.

Vastaajista 39 prosenttia sanoi kannattavansa ay-liikkeen järjestämiä lakkoja, vaikka niistä onkin haittaa ihmisten arjelle ja yrityksille. Helmikuussa vastaava osuus oli 49 prosenttia.

Tuoreessa kyselyssä lakkoja vastusti 45 prosenttia vastaajista. 14 prosenttia suhtautui lakkoihin neutraalisti.

Toisaalta kansalaisilla näyttäisi olevan yhä melko laajaa ymmärrystä ay-liikkeen pyrkimyksille. 45 prosenttia vastaajista sanoi kannattavansa ay-liikettä sen vastustaessa hallituksen työmarkkinauudistuksia ja työttömyysturvan leikkauksia. Eri mieltä oli 38 prosenttia vastaajista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tässäkin ay-liikkeen kannatus on heikentynyt HS:n edellisestä kyselystä. Vielä helmikuussa kannattajien osuus oli 52 prosenttia.

Nyt meneillään olevat SAK:n ammattiliittojen poliittiset lakot ovat jatkuneet pian kolme viikkoa. Ne kohdistuvat muun muassa satamiin ja rautateiden tavarakuljetuksiin. Lakot ovat myös vaikuttaneet merkittävästi polttoaineiden jakeluun.

SAK kertoi keskiviikkona jatkavansa poliittisia lakkoja taas viikolla, koska hallituksella ei vaikuta sen mielestä olevan edelleenkään todellisia neuvotteluhaluja. SAK:n mukaan lakot voidaan keskeyttää heti, jos hallitus osoittaa ymmärrystä työntekijöiden huolille.

Lakossa on yhteensä noin 7  000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n, Palvelualojen ammattiliitto PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Sähköliiton työntekijää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkimusyhtiö Verianin toteuttaman kyselyn aineisto koottiin 22.–26. maaliskuuta eli ennen SAK:n keskiviikkoista ilmoitusta lakkojen jatkumisesta.

Kyselyyn vastasi internetpaneelissa runsaat tuhat ihmistä. Virhemarginaali on koko aineiston tasolla suurimmillaan noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi