play

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla pientä vilkastumista yön aikana – Vaalimaalla jonoon kertyi joitain kymmeniä autoja tavallista enemmän

Lappeenrannan Nuijamaa on yksi Venäjän-vastaisen rajan raja-asemista. Kuva maanantailta.  LEHTIKUVA / LAURI HEINO

Lappeenrannan Nuijamaa on yksi Venäjän-vastaisen rajan raja-asemista. Kuva maanantailta. LEHTIKUVA / LAURI HEINO

STT-Lehtikuva

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla maahan saapuva rajaliikenne on viime yön aikana hieman vilkastunut, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Yleisjohtaja Taneli Repo sanoo STT:lle, että siinä missä Vaalimaan rajanylityspaikalla on yöaikaan jonossa yleensä korkeintaan pari autoa, viime yön aikana jonoon kertyi arviolta joitain kymmeniä autoja.

–  Mitä tuossa katselin kamerasta, aamulla jono oli noin 100–150 metriä, se on vielä hyvinkin normaali, Repo kertoi aamukymmenen aikoihin.

Hieman poikkeavaa on hänen mukaansa kuitenkin se, että tämän mittainen jono on kertynyt niin aikaisin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tietoa tämän vuorokauden puolella rajan ylittäneiden määrästä ei toistaiseksi ole saatavilla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi maahan eilen osittaisen liikekannallepanon.

Suomi valmistelee kansallista ratkaisua, jonka ensisijaisena tavoitteena on vähentää radikaalisti turistiliikennettä Venäjältä, kertoi ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) eilen New Yorkissa.

–  Suomi ei halua olla sellainen maa, joka on kauttakulkumaa myöskään muiden maiden myöntämille Schengen-viisumeille. Tämän liikenteen haluamme nyt saada kuriin, Haavisto sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väärennettyjä papereita ei ole havaittu

Kaakkois-Suomen rajanylityksissä ei Revon mukaan viimeisen vuorokauden aikana ole havaittu mitään poikkeuksellista, esimerkiksi yrityksiä ylittää raja väärennetyillä papereilla.

Pääasiassa maahantulijat ovat olleet liikkeellä henkilöautolla, Repo sanoo. Hänellä ei ole tarkempia tietoja esimerkiksi matkaseurueiden koosta.

Eilisen aikana maahantulijoita oli Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla yhteensä 8  755. Viikkoa aiemmin maahantulijoita oli vuorokauden aikana 7  000.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rajavartioston mukaan keskiviikon maahantulijoiden määrä ei kuitenkaan poikkea viime viikkojen yleisestä tasosta. Vilkkaimpina päivinä rajanylittäjien määrä on noussut noin 10  000:een, rajavartioston viestinnästä kerrotaan.

Revon mukaan rajaliikenteen kehittymistä on tällä hetkellä vaikea ennustaa. Rajatarkastushenkilöstöä on varauduttu lisäämään sen varalta, että liikennemäärät lähtisivät merkittävään kasvuun.

–  Seuraamme tilannetta hyvin aktiivisesti, Repo sanoo.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi