play

Kaakkois-Suomessa valtatien varrelta on poistettu viestejä Venäjän hyökkäyssodasta sisältäviä kylttejä

STT-Lehtikuva

Kaakkois-Suomen ely-keskus kertoo poistaneensa liikenneturvallisuussyistä valtatie 13:n varrelta kylttejä, joissa on poliittisia viestejä Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa.

Ely-keskus perustelee kylttien poistamista liikenneturvallisuudella. Esimerkiksi liittymässä huonosti sijoitettu kyltti haittaa näkemistä.

Yksikön päällikkö Tuomas Vasama Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta sanoo, että poistetut kyltit ovat olleet liikennemerkkeihin kiinnitettyjä. Niitä on Vasaman mukaan poistettu muutamia.

Jos uusia kylttejä ilmaantuu, myös ne joudutaan poistamaan, elleivät ne ole luvallisia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ymmärrämme kyllä, että sota aiheuttaa tunteita, niin se aiheuttaa ely-keskuksessakin. Sen verran on kuitenkin käytettävä harkintaa kylttien sijoittelussa, ettei aiheudu vaaraa liikenteessä, Vasama sanoo.

Valtatie 13 kulkee muun muassa Nuijamaan raja-aseman ja Lappeenrannan välillä.

"Monenlaisia virityksiä on ollut"

Vasaman mukaan kylteissä on ollut sekä Ukrainalle että Venäjälle myönteisiä viestejä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Viime aikoina on ollut lähinnä Slava Ukraini -tyylisiä tekstejä ja lippuja. Monenlaisia virityksiä siellä on ollut, myös tällaista fasistista kuvastoa, jotka on tietty myös nopeasti poistettu.

Tilapäinen ilmoittelu tien varsilla on sallittu ilman ilmoitus- ja lupamenettelyä esimerkiksi kokous-, huvi- tai häätilaisuutta koskien.

Tällöinkin sijoittelussa ja kiinnittämisessä on kuitenkin useita kohtia, jotka tulee ely-keskuksen mukaan ottaa huomioon.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi