play

Kaksi miestä kohdisti pitkäaikaiseen kaveriinsa vakavaa väkivaltaa kesällä 2020 – hovioikeus kovensi tuomioita

STT-Lehtikuva

Helsingin hovioikeus on koventanut kahden miehen saamia tuomioita pitkäaikaiseen kaveriinsa kohdistetuista väkivaltaisista teoista. Kaverusten välit olivat kiristyneet aiemmin.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehet joulukuussa 2020 muun muassa miespuoliseen uhriinsa kohdistetusta tapon yrityksestä ja törkeän kiristyksen yrityksistä seitsemän vuoden vankeuteen. Heidät tuomittiin myös törkeästä pahoinpitelystä.

Kesällä 2020 miehet pahoinpitelivät uhria useaan eri kertaan perusteinaan muun muassa perättömät velat, ja häntä ammuttiin poratulla starttipistoolilla. Uhri sai leikkaushoitoja vaativia vammoja.

Sekä syyttäjä että molemmat tuomituista valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Syyttäjä vaati tuomioiden koventamista, miehet puolestaan sen keventämistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin hovioikeus päätyi torstaina antamassaan ratkaisussaan ankaroittamaan miesten saamia tuomioita. Esimerkiksi, kun käräjäoikeus katsoi osan teoista törkeäksi kiristyksen yritykseksi, katsoi hovioikeus niiden täyttävän sen sijaan törkeän ryöstön yrityksen tunnuspiirteet.

Iikka Aleksi Adamssonin, 29, vankeusrangaistus piteni seitsemästä vuodesta ja yhdestä kuukaudesta 11 vuoteen. Juha Pekka Korvenojan, 28, tuomio piteni puolestaan kymmeneen vuoteen vankeutta, kun käräjäoikeus oli tuominnut hänelle seitsemän vuotta. Hovioikeus korotti myös uhrille maksettavia korvauksia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi