play

Käräjäoikeus: Mies murhasi iäkkäät vanhempansa keittiöveitsellä mutta oli teon aikaan syyntakeeton

STT-Lehtikuva

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tiistaina todennut 38-vuotiaan miehen olleen syyntakeeton, kun hän riisti yli 70-vuotiaiden vanhempiensa hengen viime marraskuussa Vantaalla.

Käräjäoikeuden tiistaina antaman ratkaisun mukaan mies murhasi vanhempansa iskemällä heitä keittiöveitsellä useita kertoja. Oikeudessa syytetty tunnusti aiheuttaneensa vanhempiensa kuoleman mutta kertoi syyllistyneensä tappoon.

Poika ja vanhemmat olivat juuri asettumassa oikeuden mukaan ruokailemaan, kun mies hyökkäsi. Oikeus arvioi, että teko oli alkanut yllättäen. Tätä tuki muun muassa se, että televisio oli ollut teon aikaan päällä, eikä esimerkiksi toisessa uhrissa ollut kamppailujälkiä.

Oikeus arvioi teot raaoiksi. Isäänsä mies oli lyönyt veitsellä 15 kertaa, äitiään 12. Hän oli myös jatkanut iskuja vielä siinä vaiheessa, kun uhrit olivat maassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Teon vuoksi mies lähetettiin mielentilatutkimukseen, ja hänet todettiin jo syksyllä syyntakeettomaksi. Syyntakeettomuus tarkoittaa, ettei hän ymmärtänyt tekoaan tai sen seurauksia.

Mies jätettiin tuomitsematta rangaistukseen, mutta hänet on jo aiemmin syksyllä määrätty tahdonvastaiseen psykiatriseen hoitoon.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi