play

Kauneusalan yrittäjää epäillään ihmiskaupasta – huijasi poliisin mukaan työntekijöitä Suomeen laittomaan ja alipalkattuun työhön

STT-Lehtikuva

Helsingin poliisi epäilee ulkomaalaista kauneusalan yrittäjää ihmiskaupasta.

Poliisi epäilee, että yrittäjä houkutteli kotimaastaan työntekijöitä Suomeen lupaamalla heille töitä yrityksestään 1  900 euron kuukausipalkalla. Poliisin mukaan uhrit tulivat Suomeen turistiviisumeilla ja aloittivat laittoman työnteon yrityksen toimipisteissä.

Poliisin mukaan uhrit eivät saaneet luvattua kuukausipalkkaa, vaan heille maksettiin vain toteutuneista asiakaskäynneistä. Niistäkin uhrit saivat esitutkinnan perusteella itselleen vain noin 30 prosenttia asiakkaan maksamasta summasta. Poliisi epäilee, että summasta vähennettiin lisäksi arvonlisävero, jolloin uhrien saama palkka on ollut vielä pienempi.

Poliisin mukaan uhrit asuivat ensin työnantajansa kanssa samassa asunnossa ja myöhemmin tämän vuokraamassa asunnossa, jossa heille oli tarjolla vain patjat lattialla. Asumisestaan he maksoivat poliisin mukaan noin 250 euroa kuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Epäillään myös veropetoksesta

Poliisi epäilee yrittäjää ihmiskaupasta ja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Työntekijöiden epäillään työskennelleen yrityksessä parista kuukaudesta vajaaseen vuoteen.

Yrittäjää epäillään myös veropetoksesta, koska esitutkinnan perusteella asiakkaiden maksama käteinen raha ei ole palautunut yritykseen, vaan asiakaskäynnit on poistettu jälkikäteen yrityksen kassajärjestelmästä.

–  Poliisi epäilee, että rikoksista epäilty yrittäjä olisi ottanut työntekijöille maksamansa korvauksen jälkeen ylijääneet rahat omaan käyttöönsä pieniä hankintoja lukuun ottamatta, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Nils Majewski sanoi poliisin tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yrittäjä on vangittuna ja hänen sekä hänen yrityksensä omaisuutta on asetettu vakuustakavarikkoon. Rikosepäilyt ovat todennäköisesti siirtymässä syyteharkintaan helmikuussa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi